Sâmbătă,
20.07.2024
Partial Noros
Acum
30°C

Cum se frauda examenul auto la Brașov: un candidat fals le transmitea răspunsurile altor candidați, pentru sume de până la 5.000 de euro

Cum se frauda examenul auto la Brașov: un candidat fals le transmitea răspunsurile altor candidați, pentru sume de până la 5.000 de euro

Şase persoane au fost reţinute într-un dosar privind obţinerea ilegală a unor permise de conducere, în care au fost efectuate mai multe percheziţii, anunţă, joi, Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov.

Conform sursei citate, ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciile Judeţene Anticorupţie Braşov şi Galaţi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov şi cu sprijinul Inspectoratelor Judeţene de Jandarmi Braşov, Galaţi şi Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa, au efectuat, miercuri, şase percheziţii domiciliare la imobilele unor persoane fizice şi societăţi.

Descinderile au avut loc pe raza judeţului Braşov (5) şi pe raza judeţului Galaţi (1), 14 persoane fiind duse la audieri.

"Din materialul de urmărire penală administrat în cauză au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că, în perioada 2013 - 2020, persoane fără calitate specială, cu sprijinul mai multor şcoli de şoferi, dar şi cu sprijinul unei persoane fără calitate specială, contra unor sume de bani, îşi stabileau reşedinţa pe o perioadă de un an în judeţul Braşov, cu scopul de a parcurge cursurile unor şcoli de şoferi, ulterior acestui fapt să poată participa la proba scrisă pentru a obţine permisul de conducere în mod fraudulos. Mai exact, în ziua derulării probei teoretice la examenul propriu-zis, era prezent un candidat fals, înscris legal, iar care pe timpul examenului teoretic, le comunica candidaţilor răspunsurile corecte. Sumele de bani oferite de cei care doreau să obţină în mod fraudulos permisul de conducere erau cuprinse între 2.500 - 5.000 de euro pentru fiecare permis obţinut", arată anchetatorii, potrivit Agerpres.

Pentru un număr de 6 suspecţi au fost emise ordonanţe de reţinere de către procurorul din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov pe o perioadă de 24 de ore.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, fals intelectual, cumpărare de influenţă şi trafic de influenţă, în legătură cu obţinerea permiselor de conducere auto.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Toma T.

Acum 2 ani

Oare doar la Brașov se întâmplă asta ? Întreb pentru un prieten.
Raspunde

A

Acum 2 ani

De ce ar da cineva 5000euro pt un permis?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus