Sâmbătă,
13.08.2022
Ploi Scurte
Acum
19°C

Circulația prin Țapu se închide de mâine până în octombrie. ”A fost amenajată o centură ocolitoare”

Circulația prin Țapu se închide de mâine până în octombrie. ”A fost amenajată o centură ocolitoare”

Autoritățile anunță devierea traficului pe drumul județean 106B, în satul Țapu, ultima localitate de pe tronsonul de drum aflat în șantier de modernizare.

Porțiunea exactă care urmează a fi închisă traficului este cea dintre km 40+575 și 40+860, aflată în interiorul satului cu 900 de locuitori. Perioada cu restricții anunțată de Consiliul Județean Sibiu este între 22 iunie și 30 septembrie. Zona este una îngustă, necesită lucrări de amenajare a piloților forați, fapt care ar fi făcut dificilă desfășurarea șantierului sub trafic chiar și alternativ.

”Colaborăm foarte bine cu Consiliul Județean și antreprenorul în acest proiect și a fost construit un pod provizoriu peste vale, pentru a crea o variantă ocolitoare. Intenționăm ca această rută să rămână valabilă și după finalizarea lucrărilor”, arată Timotei Păcurar, primarul comunei Micăsasa, de care aparține satul Țapu.

Lucrările de modernizare a DJ 106B au început în luna octombrie 2021, iar termenul de finalizare este octombrie 2023, antreprenor general fiind Drum Serv SRL din Târgu Mureș. Drumul are o lungime de 35 de km, iar valoarea contractului finanțat din fonduri europene nerambursabile este de 90 de milioane de lei, la care se adaugă TVA.

Sursa foto: Google Street View

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Kokos

Acum 1 lună

In titlu scrie noiembrie , in articol 30 septembrie. Cum e corect?

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus