Duminică,
02.10.2022
Innorat
Acum
16°C

Proiect inițiat de senatorul USR Claudiu Mureșan, pe masa președintelui pentru promulgare. ”Pic cu pic se face mult și cu mult schimbăm România în bine”

Proiect inițiat de senatorul USR Claudiu Mureșan, pe masa președintelui pentru promulgare. ”Pic cu pic se face mult și cu mult schimbăm România în bine”

Documentele financiar-contabile nu vor mai arhivate pentru 50 de ani, așa cum este în prezent, ci doar cinci ani, după ce un proiect în acest sens, inițiat de senatorul USR de Sibiu, Claudiu Mureșan, a fost adoptat de plenul Camerei Deputaților, for decizional, urmând să fie promulgat de președintele Iohannis.

”Orice succes de etapă contează când este vorba de o măsură care ajută oamenii și firmele. Cu 232 de voturi pentru și niciun vot împotrivă, proiectul meu care prevede reducerea perioadei de păstrare în arhivă a statelor de plată de la 50 de ani la 5 ani a trecut și de Camera Deputaților și merge la Președinte pentru promulgare. Legea nu schimbă lumea, dar mai reduce din costurile companiilor care sunt nevoite să cheltuie sute de euro pe metri pătrați de birouri, dar și din birocrația tipică statului român, care îngroapă în special firmele mici și mijlocii din România.  Pic cu pic se face mult și cu mult schimbăm România în bine”, a transmis Mureșan pe pagina sa de Facebook.

Proiectul propunea modificarea termenului de păstrare a documentelor. Actul normativ modifică astfel Legea contabilităţii.

"Începând cu data de 1 ianuarie 2023, statele de salarii pentru care angajatorul are o declaraţie informativă privind impozitul reţinut la sursă, pe beneficiari de venit, conform prevederilor legale sau pentru care angajatorul are obligaţia legală de a depune declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, se păstrează timp de 5 ani", se arată în document.

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Un sibian vero

Acum 3 luni

Bai Muresene, atata te-o dus capul? ?!? pe bune!! e drept ca pt cat ai lucrat tu, la propriu, cei 5 ani iti ajunge, dar pt cei care trudesc o viata intreaga si pe care ii controlai cand lucrai la Anaf de le cereai documente pe ultimul deceniu in urma, nu e suficient!!Sper ca te-ai gandit in proiectul tau de lege ca toate statele de plata de acu 50 de ani incoace sa fie obligatoriu toate digitalizate fara exceptie, salvate pe minimum 2 servere separate pt ca oamenii sa aiba posibilitatea sa isi demonstreze contributiile ca sa isi ia pensiuta(nu pensii speciale ca tine)!!!Ce faci in cazul arhivelor care oricum nu se mai gasesc(independenta, balanta, libertatea) sau se ajung f greu la ele (automecanica, suruburile etc), le dai apa la moara la cei care le administreaza sa chiar scape de ele ca oricum ii incurcau?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus