Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
18°C

Șelimbărul cere 178 de milioane de euro de la UE: 260 de mii de panouri fotovoltaice

Șelimbărul cere 178 de milioane de euro de la UE: 260 de mii de panouri fotovoltaice

Primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu, va prezenta consilierilor la ședința din această lună studiul de fezabilitate al celui mai mare proiect al administrației locale, în valoare de peste 178 de milioane de euro.

Este vorba de construcția unui parc cu panouri fotovoltaice ce ar urma să fie finanțat prin programul Horizon Europe, derulat prin intermediul Comisiei Europene.

Proiectul prevede realizarea unui parc energetic fotovoltaic cu o capacitate instalată de 130 MW. În acest sens se vor folosi 260 de mii de panouri fotovoltaice, cu o capacitate de 500 W (formate dintr-un număr de 72 celule fotovoltaice, dispuse sub forma a 6 celule pe 12 rânduri). Aceste panouri transformă energia solară în energie electrică cu un randament de circa 18%.

100 de mii de tone de dioxid de carbon nu mai intră în atmosferă în fiecare an

Valoarea totală a cererii de finanțare este de 890,56 milioane lei, însă importanța lui este deosebită pentru mediu, se arată în Studiul de fezabilitate.

”Comuna Șelimbăr și-a propus să ocupe o poziție de furnizor de energie pe piața locală și regională a furnizorilor de energie electrică dintr-o sursă regenerabilă pe tehnologie fotovoltaică.

Prin darea în folosință a unui parc energetic fotovoltaic cu o putere instalată de 130 MW se are în vedere reducerea contribuției la reducerea emisiei în atmosferă a 100 de mii de tone de carbon anual, ceea ce va ajuta strategia României de a se alinia acordurilor de la Kyoto, privind reducerea emisiilor de carbon și limitarea efectului de seră”, se arată în studiu.

Odată finanțat, proiectul s-ar putea construi în maxim 36 de luni de la începerea lucrărilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Dsfgdsf

Acum 1 lună

si unde are de gand stimabilul primar sa amplaseze aceste panouri? supraetajat la el in curte sau acasa la Maricuta ca tot are ditamai conacul la drumul national si cu limita de viteza ceruta pe zona respectiva...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus