Joi,
23.03.2023
Cer Senin
Acum
3°C

Urmează și la Sibiu? În Brașov un loc de parcare de reședință a fost adjudecat cu 6.500 de lei pe an

Urmează și la Sibiu? În Brașov un loc de parcare de reședință a fost adjudecat cu 6.500 de lei pe an

Săptămâna aceasta primăria Brașov a organizat o licitație prin care s-au atribuit mai multe locuri de parcare de reședință.

Licitația a stârnit interes în rândul populației pentru că oferă ocazia doritorilor să închirieze un loc de parcare pentru un an, mai ales în zonele unde locurile de parcare sunt publice.

Conform publicației ”Bună Ziua Brașov”, licitația pentru un loc de parcare a pornit de la 144 de lei/an și a ajuns la 6.500 de lei pe an.

”Un loc de pe strada Hermann Oberth care a fost vizat de mai mulţi locatari din zonă ţinând cont că majoritatea parcărilor de pe această stradă sunt de anul trecut parcări publice. În final, în competiţie au rămas doar două persoane, un bărbat şi o femeie, care, deşi locuiau pe străzi mai îndepărtate de locul cu pricina, au licitat strâns. Locul a fost atribuit în final braşovencei, care a licitat până la suma de 6.500 de lei/an. Preţul iniţial de închiriere era de numai 144 lei/an”, arată sursa citată.

Important de precizat că în Brașov cei care nu prind un loc de parcare de reşedinţă îşi pot achiziţiona un abonament special în parcările publice, la preţul de 144 lei/an, numai că nu au un loc fix.

Parcare cu plată și în Sibiu?

Ideea atribuirii locurilor de parcare de reședință este pusă în discuție în ultima vreme și în Sibiu, dezbaterile fiind propuse de Adrian Bibu, alături de alți consilieri locali. În cadrul unor întâlniri cu cetățenii din două cartiere ale Sibiului, Adrian Bibu i-a întrebat pe locatari ce părere au dacă, într-un orizont de timp, și la Sibiu parcările de reședință vor fi cu plată.

”Ce opinie au sibienii despre introducerea parcărilor cu plată? Scopul este ca fiecare om să aibă propria lui parcare și văd că există deschidere în acest sens. Poate că asta va însemna că nu vor mai avea un alt treilea loc de parcare. Rămâne de văzut. Am avut o discuție pe această temă și cu domnul Bolojan. Dumnealui mi-a spus că a dat parcările din cartiere asociațiilor de proprietari și de acolo le-au împărțit locatarilor pe fiecare scară. Rămâne de văzut dacă aceasta ar putea fi o soluție la Sibiu, deocamdată doar ridicăm problema și vedem ce părere au sibienii”, a declarat pentru Turnul Sfatului Adrian Bibu.

La întâlnirea de marți cu locuitorii din cartierul Valea Aurie propunerea nu a fost primită cu reticență, dimpotrivă, mulți sibieni cred că ar rezolva o parte dintre probleme.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Bai voi sunteti nebuni la cap ?

Acum 9 luni

strazile sunt locuri publice, apartin cetatenilor NU sunt proprietatea alesilor locali, ei doar le administreaza. La fel cum tara asta nu e a guvernului sau parlamentarilor, ei doar o administreaza. Si atunci cum sa aiba ei tupeul sa ne ceara sute de lei anual sa ne parcam masina oriunde in oras in afara zonei centrale si a parcarilor amenajate?? Pai acum niste ani, UNUL special - KWI parca in dispretul tuturor direct in P-ta mare si acum voi aveti tupeul sa ne intrebati daca vrem sa platim sa parcam oriunde inclusiv la periferii ? Ca sa aveti de unde sa va mariti lefurile si mai nesimtit si sa nu faceti nmic pentru cetatean ?
Raspunde

Chirica

Acum 9 luni

Ce de minciuni!! Cetatenii "nu au primit cu reticenta" Care cetateni? Stafful lui Bibu?! Hai sa fim.seriosi, cine vrea sa scoata bani in plus din buzunar pentru o noua taxa auto? Bani contra carora nu se ofera absolut nimic! In foarte multe cazuri nici macar linii pe asfalt!
Raspunde

Kukuruku

Acum 9 luni

Scopul e sa stranga primaria inca niste bani, sa fim seriosi :)
Raspunde

E

Acum 9 luni

Bibule ti-ai dat foc la valiza, daca vrei sa iesi primar gandeste inainte sa deschizi gura
Raspunde

Troll E. Buzu

Acum 9 luni

Sa vezi ce fain va fi daca vor putea licita pentru locurile de la blocul tau vecinii de la blocurile vecine. Cei de la scara vecina ce sa mai vorbim, aia sigur vor putea. Si aia mai banosi o sa le sufle locurile de parcare locatarilor. Va fi foarte amuzant sa vezi cum la scara ta troneaza cele 3 masini ale vecinului banos de la scara vecina si de data asta vor fi locurile "lui", ca le-a platit. Probabil romanii cu spirit de initiativa vor sari sa prinda mai multe locuri si apoi le vor "inchiria". Superb!
Raspunde

Marcel

Acum 9 luni

Pentru cei care au o singură mașină abonament gratuit! De la două mașini și mai mult 7000 lei/an! Dacă își permit atâtea mașini să plătească!
Raspunde

Justin

Acum 9 luni

Hai ca asta e buna ,în curând nu va mai fi gram de petrol pe terra și ăștia vând locuri de parcare .pai ce sa mai parchezi ,trotineta ?oricum e o mare tâmpenie, s-a fumat de mult în București chestia .e o escrocherie sa plătești mai mult, de parca nu sunt taxele destul de mari și nu ai nimic bun gen sosea .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus