Vineri,
19.04.2024
Partial Noros
Acum
5°C

VIDEO Directorul Muzeului Astra a ieșit la coasă. „Vom mânca slănină și ceapă”

VIDEO Directorul Muzeului Astra a ieșit la coasă. „Vom mânca slănină și ceapă”

În această dimineață, Ciprian Ștefan, directorul muzeului Astra, împreună cu colegi, dar și cu sibieni care și-au dorit să iasă la coasă, au tăiat poloagele de iarbă din zona gospodăriei din Poiana Sibiului.

Au ieșit la coasă de la primele ore ale dimineții, iar după ce vor termina, vor mânca tradiționala slănină cu ceapă.

„Imediat terminăm. Am început pe la ora 7 și jumătate și am fost în jur de 18 persoane. Este poiana din sectorul textile, unde se află casa din Poiana Sibiului și unde se va organiza Ziua Iei. Fiind o poiană foarte faină pe care noi o promovăm altfel, aici fiind și plante medicinale, trebuie să o cosim manual. Cosind-o manual se scutură altfel sămânța de flori”, a spus Ciprian Ștefan pentru Turnul Sfatului.

Tot astăzi, în muzeu, se va organiza un teambuilding pentru cei care vor să împrăștie poloagele de iarbă proaspăt cosită.

„Pentru sâmbătă și duminică când avem Ziua Iei, zona va fi curățată, fânul îl uscăm astăzi, avem un teambuilding, iar pe cei prezenți îi punem să împrăștie poloagele, până vineri iarba este adunată, greblată și zona devine una de picnic, de amfiteatru natural. Adineauri am terminat și acum ne odihnim puțin. Vom mânca slănină și ceapa”, a mai spus directorul Muzeului Astra.

Citește și: Ateliere meșteșugărești, târg de ii și plimbări cu bicicleta de Ziua Universală a Iei, la Muzeul Astra

sursă foto și viedeo: Facebook/ Ciprian Ștefan

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Boicot !

Acum 1 an

sa fie sanatos. la 35 de lei biletul n-are decat sa tot astepte vizitatori.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un sibian

Acum 1 an

in sfarsit ceva coorent, ceva legat de muzeu si traditia populara...poate rezolvati "problema" parcarii rezervate pentru angajati!!!
Raspunde

Magma Horreum

Acum 1 an

Asa ceva!! Teambuilding de imprăstiat pologi... Astia nu râsâche fânul, ăstia fac team buiding. Mereți, mă! Iar slanina cu ceapa nu prea e traditionala in postul Sfintilor Apostoli. Bunicii si inaintasii nostri respectau postul, chiar si in zilele de coasa.
Raspunde

DB

Acum 1 an

e teolog la bază, are dezlegare la slană pe persoană fizică
Raspunde

Nume

Acum 1 an

De regula se mananca slanina cu ceapa cand megi la coasa. Acum este post, asa este, dar a fost si mancare de post pentru cei care postesc. Cine a vrut sa posteasca, linistit a putut. Am fost unul dintre cosasii de acolo. Nu toti postesc. Si cei care postesc nu se iau de cei care nu postesc, si cei care nu postesc nu se iau de cei care postesc. Mi-e greu sa cred ca stiti exact in ce masura "bunicii si inaintasii nostri" respectau postul, chiar si in zilele de coasa, in orice regiune au fost acei bunici.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus