Miercuri,
10.08.2022
Light Intensity Drizzle
Acum
18°C

Premieră la Școala Gimnazială din Porumbacu de Jos. Copiii vor pleca în excursii și tabere în urma unui proiect câștigat

Premieră la Școala Gimnazială din Porumbacu de Jos. Copiii vor pleca în excursii și tabere în urma unui proiect câștigat

În 24 iunie la Școala Gimnazială Porumbacu de Jos a avut loc festivitatea de deschidere a proiectului Educație prin joc, mișcare și ecologizare, un proiect în premieră prin cofinanțare de la Consiliul Județean Sibiu.

Citește și FOTO Zi de poveste pentru 140 de copii de la școala din Porumbacu care au vizitat Sibiul. Cei mai mulți, pentru prima dată”

Proiectul propus de Școala Gimnazială Porumbacu de Jos, se adresează unui număr de 40 de elevi din ciclul gimnazial, reprezentând un procent de aproximativ 25% din totalul elevilor din școală, cu accent pus pe elevii care se află în risc de abandon școlar pe principiul incluziunii școlare. Are ca scop implementarea unui sistem de activități la care să fie dezvoltate abilități și competențe de adaptare la un stil de viață sănătos, desfășurat în mijlocul naturii, prin înscrierea elevilor la cele 2 cercuri școlare a câte 20 de elevi. Este vorba despre „Viața în natură” și „Eco-școala” care se vor desfășura pe o perioadă de 2 luni și jumătate, în intervalul iunie-noiembrie 2022.

Scoala gimnaziala porumbacu de sos

Elevii participanți la proiect vor fi recompensați în urma implicării în activitățile proiectului cu premii, diplome și excursii și tabere tematice gratuite.

Cât de important este pentru școală

„Pentru școala noastră, proiectul are o însemnătate deosebită atât pentru că va putea să ofere în mod gratuit elevilor o serie de drumeții, tabere și alte activități educative, cât și pentru că este o provocare pentru echipa managerială deoarece este prima data când școala noastră aplică și reușește pentru un proiect din calendarul de activități cofinanțate de Consiliul Județean Sibiu. Proiectul a fost conceput fără ajutor extern, de către mine și colega de limba română, prof. Nicoleta Neagu și a fost o surpriză pentru noi faptul că am obținut și punctajul de eligibilitate”, spune prof. Răzvan Popa, directorul Școlii Gimnaziale din Porumbacu de Jos.

Acesta precizează că, în linii mari, proiectul va conține o două mini tabere în Poiana Soarelui (Săliște, jud. Sibiu), Povestea Calendarului Porumbacu de Sus (județul Sibiu), cât și o serie de drumeții și excursii de o zi precum Valea Sâmbetei (județul Brașov), Muntele Măgura din Cisnădie (județul Sibiu), o campanie de ecologizare locală, dar și o excursie de două zile, la toamnă, într-un parc național protejat, precum Parcul Național Cozia.

„Mai mult, în urma proiectului, în școală vor rămâne achiziționate corturi, saci de dormit, izoprene, cât și numeroase echipamente și materiale sportive, pe care le vor folosi elevii noștri la orele de curs, dar și în alte activități extrașcolare. În încheiere, vreau să mulțumesc colegilor din echipa de proiect care vor fi alături de elevi în activități, cât și tuturor partenerilor externi școlii care au ajutat la concretizarea acestei inițiative care cu siguranță va bucura vara elevilor”, mai spune directorul.

La activitatea de deschidere a fost prezentă și Georgeta Maria Posa, primarul comunei care a exprimat toată susținerea sa și a Primăriei Porumbacu de Jos pentru activitatea ulterioară a proiectului.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus