Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Zoo Sibiu: biletele și abonamentele pot fi cumpărate și on-line. Din iulie, se deschide Ferma animalelor

Zoo Sibiu: biletele și abonamentele pot fi cumpărate și on-line. Din iulie, se deschide Ferma animalelor

Administrația locală anunță că a pus în funcțiune sistemul de achiziție on-line a biletelor și abonamentelor pentru accesul în Grădina Zoologică Sibiu. Și că, de luna viitoare, se va deschide și Ferma animalelor.

Cei care doresc să intre la Zoo Sibiu pot fie accesa site-ul instituției (zoosibiu.ro), fie utiliza codul QR afișat pe panoul de la intrarea în grădină, pentru a ajunge la secțiunea de unde pot fi achiziționate biletele ori abonamentele. Această operațiune se poate face după crearea unui cont.

”Tot ce trebuie să faceți este să vă creați un cont pe platformă, să alegeți data și numărul de bilete și apoi să achitați electronic suma. Biletul electronic îl veți primi pe e-mail, iar pentru a intra în Zoo, vizitatorii cu astfel de bilete au acces rapid, trebuind doar să scaneze codul QR pe cititorul de la turnicheții situați la intrarea principală și la intrarea secundară”, detaliază reprezentanții Primăriei Sibiu într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului.

Biletele achiziționate on-line pot fi anulate, dacă din diferite motive cei care le-au plătit nu mai pot ajunge la Zoo Sibiu. În acest caz, banii vor fi returnați. 

Copiii sub trei ani au acces gratuit, cei de peste trei ani, elevii, studenții și pensionarii plătesc cinci lei pentru intrarea la Zoo Sibiu, iar adulții – zece lei. Un abonament care permite zece intrări pe perioada unui an costă 30 de lei.

Biletele și abonamentele tipărite vor putea fi folosite în continuare.

Citește și Zoo Sibiu s-a îmbogățit cu animale din cinci specii și cu un adăpost de vizitare în valoare de 1,8 milioane lei

Urmează Ferma animalelor

Primarul Astrid Fodor spune că această facilitate – investițiile de la Zoo Sibiu – reprezintă expresia interesului administrației locale pentru alternativele de petrecere a timpului liber.

“Pe lângă investițiile în modernizarea infrastructurii și dezvoltarea administrativă a orașului, ne concentrăm și pe dezvoltarea facilităților de petrecere a timpului liber pentru sibieni. Grădina Zoologică este de ani buni un loc unde cei mici, în special, își doresc să petreacă cât mai mult timp. Este vizitată atât de localnici, cât și de turiști, iar dezvoltarea ei trebuie să fie continuă. De aceea căutăm mereu soluții pentru modernizarea serviciilor, cum sunt introducerea biletului electronic și extinderea activităților ce pot fi desfășurate în incinta Zoo, un exemplu fiind proiectul Ferma Animalelor. Faptul că cei mici vor putea avea contact direct cu animale domestice și vor putea să le hrănească, va reprezenta, cu siguranță, un punct de atracție, pe lângă deja cunoscutul loc de joacă”, transmite Astrid Fodor, într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului.

Ferma animalelor, la care face Astrid Fodor referire, este un proiect educativ ”dedicat mai ales copiilor care doresc să cunoască animalele domestice, să le mângâie și să le hrănească, dar numai cu mâncare achiziționată din Zoo care corespunde nevoilor acestor animale”, se arată în comunicatul citat.

Cu o suprafață de 800 de mp, ferma se va deschide luna viitoare va include 8 adăposturi pentru iepuri, găini, gâște, rațe, ponei, vaci, capre și porci. Valoarea investiției se ridică la 773.000 de lei, mai arată reprezentanții Primăriei Sibiu.

Citește și Ce animale sunt la Grădina Zoologică din Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus