Miercuri,
10.08.2022
Ploi Scurte
Acum
19°C

Inspectoratul Județean de Poliție e executat silit, iar conturile sunt poprite. Salariile polițiștilor s-au plătit în baza unei legi speciale

Inspectoratul Județean de Poliție e executat silit, iar conturile sunt poprite. Salariile polițiștilor s-au plătit în baza unei legi speciale

Din luna aprilie, conturile Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Sibiu sunt blocate, în urma unei decizii judecătorești, confirmă instituția pentru Turnul Sfatului.

”În luna aprilie a anului 2022, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu au fost comunicate și înregistrate acte de executare silită în urma cărora executorul judecătoresc a procedat la înființarea popririi asupra conturilor pe care instituția noastră le deține la câteva bănci comerciale și la Trezoreria Sibiu”, precizează IPJ Sibiu.

Cu toate că toate conturile instituției sunt blocate, salariile polițiștilor s-au putut plăti în baza unei legi care protejează aceste drepturi ale salariaților.

”Cu toate că există o poprire asupra conturilor instituției, aceste conturi nu sunt blocate, pentru că sumele destinate plății drepturilor salariale aflate în conturi deschise la unitățile de trezorerie și societăți bancare nu pot face obiectul executării silite prin poprire.

Prin urmare, chiar în această situație, activitatea Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu se desfășoară în condiții normale, fără să fie afectate în orice fel plățile pe care instituția trebuie să le efectueze”, precizează instituția.

IPJ caută acum demersuri juridice pentru a reveni la situația normală.

”Împotriva tuturor actelor de executare silită au fost formulate de contestații la executare, care sunt înregistrate pe rolul instanțelor judecătorești și își urmează cursul, până la soluționarea definitivă pe această cale”, transmite IPJ Sibiu.

”Vrea cineva un radar?”

Informația a fost lansată inițial în spațiul public de un fost agent de poliție. Marian Răduinea, sibian care are mai multe procese în curs cu această instituție a anunțat pe pagina sa de Facebook că IPJ are conturile blocate.
”IPJ Sibiu are conturile blocate de cateva saptamani, situatie nemaiîntâlnită la care s-a ajuns pentru că cel care conduce Politia Sibiu face ce vrea el, nu respectă hotărâri judecătoresti, el e mai presus de lege.
Probabil se bazeaza pe susținere de la Cotroceni, ceea ce nu cred. Dl Iohannis respectă legea si Constituția(<img src="https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t6f/2/16/1f602.png" alt="

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Emil

Acum 1 lună

Mafia MAI "spala" dosare teroriste de distrugere de rang mult mai inalt decat salariile.
Raspunde

Corbul

Acum 1 lună

"Prin urmare, chiar în această situație, activitatea Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu se desfășoară în condiții normale" - Normale? Deci să înțeleg că ăsta e singurul scop al instituției? De a plătii salarii? hahahaha
Raspunde

Alex

Acum 1 lună

Oricum sunt inutili, buni doar sa hartuiasca victimele si sa apere infractorii ..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus