Miercuri,
10.08.2022
Ploi Scurte
Acum
19°C

Program FITS 2022, miercuri: cea mai veche fanfară din România vine în centrul Sibiului, dans în Piața Habermann și folk la AFT

Program FITS 2022, miercuri: cea mai veche fanfară din România vine în centrul Sibiului, dans în Piața Habermann și folk la AFT

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu este în plină desfășurare. A șasea zi a evenimentului aduce zeci de spectacole de care sibienii se pot bucura. Cea mai veche fanfară din țară vine la noi în oraș, statuile vivante poposesc și ele la Sibiu, iar labirintul luminilor din Piața Mare își așteaptă și în această seară vizitatorii.

La ora 12 suntem invitați să vedem statuile vivante, pe pietonala Nicolae Bălcescu, a spectacolul Balul Shakespeare (Proiect Moștenirea). Miracolul Balului adună la un loc personaje din cinci celebre creații shakespeariene. Maria și Feste din „A XII-a noapte” se bucură de posibilitatea de a face onorurile, Romeo și Julieta descoperă bucuria iubirii absolute, Richard al III-lea o cucerește vijelios pe Lady Ann, Petruchio nu se lasă atras de Bianca pentru că o are pe năbădăioasa Catarina, iar Hamlet o îndeamnă dureros pe Ofelia să se ducă la mănăstire.

La ora 14, la Academia Forțelor Terestre are loc „Folk of the trenches – a peace manifesto”, un spectacol de muzică folk, poezie și dans popular, văzut prin sufletul și picioarele neobosite ale militarilor, camarazii care au găsit în lupta pentru viață dusă în fripta străinătate a firii, timp de chitară și de joc, un timp pentru libertate.

AAINJAA Says Hello! este o mișcare artistică multidisciplinară care vine din Columbia cu o propunere unică pentru întreaga lume. Percuția, dansul și teatrul sunt componentele care transformă fiecare spectacol într-o abundență de ritmuri și fuziuni incitante. Sibienii pot admira spectacolul de la ora 18: 30, pe Pietonala Nicolae Bălcescu.

De la ora 19:15 pietonala Nicolae Bălcescu va găzdui în continuare cea mai veche fanfară din România, Fanfara de la Cozmești.

Dacă nu ați avut ocazia să participați la Labirintul Luminilor creat în Piața Mare, o puteți face astăzi, de la ora 21.30. Labirintul este deschis pentru spectatori pentru un interval de 2 ore și 30 minute. Durata unei vizite este de 90 de minute, timp în care vizitatorii își pot alege liberi parcursul, fiecare în ritmul lui. Unele scene se repetă secvențial, încât, chiar dacă sosești la 21:30 sau la 22:15, vei fi părtaș la aceeași aventură.

În Piața Habermann, la ora 23, suntem invitați la „Baba Karam”, un spectacol outdoor participativ de 45 de minute, care ia forma unei petreceri de dans euforice și este bazat pe cunoscutul dans iranian Baba Karam, incorporând și elemente de „drag” – spectacol de exprimare a masculinității, a feminității și/sau alte forme de exprimare a genului.

Sursă foto principală: Adevărul 

Programul complet de astăzi:

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1355

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus