Miercuri,
10.08.2022
Ploi Scurte
Acum
18°C

Program FITS 2022, joi: spectacol de foc la înălțime în Piața Habermann, muzică, dans și statui vivante pe Nicolae Bălcescu

Program FITS 2022, joi: spectacol de foc la înălțime în Piața Habermann, muzică, dans și statui vivante pe Nicolae Bălcescu

A șaptea zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu aduce zeci de spectacole și  expoziții de care sibienii se pot bucura. Spectacolul de foc la înălțime în Piața Habermann și  muzica și dansul de pe Nicolae Bălcescu se vor completa în a șaptea zi a evenimentului. Prezentăm mai jos câteva recomandări de spectacole, dar și programul întreg al zilei de joi.

La ora 12 suntem invitați să vedem statuile vivante, pe pietonala Nicolae Bălcescu, a spectacolul Povești din Hanul Jartierei (Proiect Moștenirea). Oameni de toate felurile așteaptă în jurul "Hanului Jartierei" sosirea actorilor. Cinci tinere interacționează cu trecătorii în diferite moduri artistice. Dintr-o dată, ele se reunesc și, într-o mișcare invizibilă extraordinară, domnișoarele creează un tablou formidabil care recreează celebra pictură a lui Munch - "Țipătul". Actorii vin și se așează la masa din han. Până la sosirea paharelor cu bere, fiecare va începe să joace o scenă din piesa preferată.Hamlet o trimite pe Ofelia la mănăstire, iar ea apoi se îneacă în râu, spre disperarea lui și a publicului. Falstaff este prins în capcană de Lady Ford și Lady Page și primește o corecție fizică. Puck încearcă să rezolve problemele dintre cei patru îndrăgostiți provocând o confuzie uriașă, dar la final reușește și primește aplauzele binemeritate.

De la ora 20, sibienii de la Young Till Death ne invită la spectacolul „A fost odată în București”, un spectacol noir al timpurilor vechi, complex şi emoţionant, pe o notă muzicală diferită, descoperiţi într-o modă interbelică şi prezenţi într-un cadru autentic românesc.

De la ora 20: 45, muzica va încânta pietonal Nicolae Bălcescu. Pigswana Orchestra, un cvartet ambulant cu un stil de muzică vioi, caracterizat printr-un „cocktail” de sunete care relaxează, înveselește și dezlănțuie mulțimea și care poate transforma orice colț de stradă într-un ring de dans

La ora 23, Piața Habermann suntem așteptați la „O iubire în Flăcări”. Cei doi dansatori se ridică de la sol cu îndemânare, prezentându-ne un spectacol de foc la înălțime, pe ritmuri de dans moderne.

Alte recomandări FITS 2022,  30 iunie

EXPO Everything hybrid - Ștefan Radu Crețu. Filarmonica de Stat Sibiu, 24h
(Detalii)
EXPO Soft escape - Ștefan Radu Crețu. Zidul exterior TNRS, 24h
(Detalii)
DANS The Riddle - NOCTURN & Spin Arts (UK). Piața Habermann, de la ora 9
(Detalii)
PAV WALZE - Johannes Vogl (România). Promenada Mall, de la ora 10
(Detalii)
Conferința de presă FITS. Moderator: Octavian Saiu. Filarmonica de Stat, ora 10
FILM VR TrioMix - Gigi Căciuleanu și Fundația Art Production. Centrul Cultural Habitus, de la ora 11
(Detalii)
CARTE Matei Vișniec – autor. Ion Bogdan Lefter – Invitat. Filarmonica de Stat Sibiu, ora 13
(Detalii)
SPECTACOL-LECTURĂ Viața pe care ți-am dat-o, de Luigi Pirandello. Biblioteca Astra, Sala festivă, ora 14 (Detalii)
THERME FORUM Oameni, locuri și reziliență: rolul identității. Online, ora 15
(Detalii)
TEATRU-DANS Duminică - Focus and Chaliwaté Company (Belgia). TNRS, Sala Mare, ora 18
(Detalii)
MUZICĂ Folk și joc din tranșee, manifest pentru pace - Band of brothers and sisters - Asociaţia "Corpul Cadeţilor Gl. Mr. Nicolae Uscoi". Piața Habermann, ora 20.00
(Detalii)
DANS Puterea creației - Sasha Waltz & Guests (România). Centrul Cultural „Ion Besoiu”, ora 21
(Detalii)
Programul FITS pentru astăzi, 30 iunie, îl regăsiți mai jos:

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1083

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus