Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
7°C

Elevii sibieni pot calcula șansele de a intra la liceul dorit. A fost publicată ierarhia mediilor pentru admitere

Elevii sibieni pot calcula șansele de a intra la liceul dorit. A fost publicată ierarhia mediilor pentru admitere

Ministerul Educației a publicat ierarhia mediilor de admitere la liceu. Elevii din județul Sibiu care au susținut anul acesta Evaluarea Națională pot verifica ce loc ocupă media lor și pot calcula ce șanse sunt să intre la liceul și profilul pe care și-l doresc.

Citește și: „Jumătate din contestațiile depuse la Evaluarea Națională în Sibiu au fost la română”

Potrivit calendarului oficial, pe 1 iulie, secretariatele școlilor au completat fișele de înscriere cu numele/codul unității de învățământ gimnazial, cu datele personale ale absolvenților clasei a VIII-a, cu mediile generale de absolvire, cu notele și mediile obținute la evaluarea națională din clasa a VIII-a, cu mediile de admitere, prin preluarea acestora din aplicația informatică centralizată.

Citește și: „Mai bine de jumătate dintre notele obținute de elevii sibieni la Evaluarea Națională au fost mărite după contestații”

Reprezentanții ISJ Sibiu spun că fisele de înscriere se eliberează de către școli. Acolo părinții și elevii le pot completa atât prin prezență fizică, cât și în corespondență pe mail cu școala gimnazială, la cerere. În cel de-al doilea caz, școala trimite pe mail părintelui fișa precompletată cu date ale elevului, pentru a fi întoarsă semnată, cu opțiunile completate.

Ierarhia pentru județul Sibiu o puteți vedea AICI. Sortarea se face descrescător, după medie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus