Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Cât costă spectacolele de la FITS: Concertele Cargo și Holograf: 100 de mii de lei. Labirintul luminilor din Piața Mare: 40 de mii de euro

Cât costă spectacolele de la FITS: Concertele Cargo și Holograf: 100 de mii de lei. Labirintul luminilor din Piața Mare: 40 de mii de euro

768 de evenimente, 382 de reprezentații, 145 de spații indoor, sunt doar câteva cifre prezentate de conducerea Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, însă dincolo de acestea mai sunt și altele despre care se vorbește mai puțin. Cât costă spectacolele și concertele e un subiect delicat, însă cifrele sunt prezentate pe site-ul de licitații publice SEACP, acestea fiind achiziționate prin proceduri publice.

De exemplu, concertele Holograf și Cargo de la începutul și finalul festivalului au costat împreună 100.166 de lei (20 de mii de euro). Au fost achiziționate prin intermediul Artmania Agency.

”S-au achizitionat servicii artistice, cu durata de circa 60 minute /reprezentație/zi, în data de 25 iunie și 2 iulie, înfăptuite de  2 trupe de muzică consacrate - 9 cantautori. Înregistrarea primelor 3 piese ale concertelor, exclusiv cu scopul de promovare a evenimentului, de comunicare publică fără scop comercial și de creare a arhivei proprii a evenimentului”, se menționează în anunțul procedurii de achiziție.

Un spectacol extrem de vizibil pentru sibieni dar și pentru turiști, deoarece s-a desfășurat în Piața Mare a orașului, produs de Theater Anu, intitulat Great Journey / Labirintul Luminilor, a costta 40.595 de euro.

”Reprezentație unică,  la care labirintul magic amplasat în spațiul public, exterior,  va  crea un spectacol incitant în care interacțiunea spectatorilor cu artiștii constituie o mare călătorie spre necunoscut,  presărată de momente poetice și fascinante, a celor opt personaje ce își povestesc visele, dezamăgirile, dar și clipele de fericire. Totul se petrece într-un decor original creat din peste 3.500 lumânări și 300 valize clădite în turnuri , fântâni, tuneluri și holuri uriașe spre o artistică desfătare a spectatorului”, se menționează în prezentare.

Spectacolul ”Eterna reîntoarcere” a companiei Mossoux-Bonté, desfășurat la Liceul Octavian Goga a costat 15.896 de euro, iar pentru serviciile artistice ale companiei Vertigo Dance Company s-au achitat 36.619 euro.

Spectacolul MacBeth al artiștilor de la Teatro Di Sardegna a costat 25.174 de euro. ”Reprezentație unică, prin transpunerea operei Shakesperiene în limba sardă cu distribuție masculină, în pură tradiție elisabetană. Scenica impresionantă a maștilor din Sardinia alături de lingvistica sardă, ce transformă în cântare vestigii ale vechilor civilizații muragice cu pietre, sânge, obiceiuri războinice, transmite spectatorului forțe primordiale”, scrie în prezentarea proiectului depus pe Sicap.

„Anul trecut am avut 600 de evenimente pe parcursul întregului festival. A fost o ediție fără precedent. În acest an avem 768 de evenimente, până  acum. Este o cifră incredibilă. Sunt anul acesta 80 de spații de joc. Sunt 382 de reprezentații, 145 în spațiile indoor, 128 în spațiile outdoor și online 32 de reprezentații. Pentru tot ce facem online, spectacolele vor fi disponibile 24 de ore. Ne bucurăm că putem să aducem Sibiului, regiunii, țării, lumii, acest festival”, Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național Radu Stanca și președintele Festivalului internațional de Teatru de la Sibiu.

 Citește și: Spectacole anulate și final de festival fără Constantin Chiriac, din cauza unui posibil focar de COVID

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Dragos

Acum 2 luni

Vad ca maistrul Chiriac zice ca se bucura pentru ca “aducem Sibiului, țării, lumii (Universului, as completa eu…) acest festival”. Adică EL aduce! Uita însă sa specifice faptul ca banii sunt luați aproape integral din fonduri publice. Adică el consuma și NOI platim!
Raspunde

John doe

Acum 2 luni

Expiratii de la holograf mai vor si bani ca sa apara pe scena?
Raspunde

Alzara 1918

Acum 2 luni

Un labirint … piperat !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus