Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
18°C

7 locuri de vizitat în Sibiu

7 locuri de vizitat în Sibiu

Sibiu este mereu o destinație potrivită, indiferent de anotimp sau locul de unde pleci, datorită poziționării sale relativ aproape de centrul țării. Ești sibian sau ai venit aici în vizită? Iată doar câteva din atracțiile pe care le poți vedea în urbea de pe Cibin:

1. Piața Mare

Piața Mare este piața principală a orașului, iar primele mențiuni ale acesteia în documentele istorice datează din anul 1366, când a fost finalizată a treia centură de fortificații a orașului. În acest loc se organizau târguri, adunări cetățenești și chiar execuții, precum cea a sasului Johann Sachs von Harteneck, în 1703. În ziua de azi, aici poți vedea atracții precum Casa Moringer (sau Casa Albastră), Palatul Brukenthal, Turnul Sfatului, Casa Haller, Biserica Parohială Romano-Catolică, Casa Hecht, Casa Lutsch, Palatul Filek și Casa Weidner-Reussner-Czekelius.

2. Muzeul Astra

Puțin mai departe de prima atracție, Muzeul Astra este situat în sudul orașului și este considerat drept cea mai importantă instituţie etno-muzeală din România. Conform site-ului muzeului, această instituție a fost creată cu scopul de a defini identitatea etno-culturală a românilor ardeleni față de celelalte popoare din Imperiul Austro-Ungar.

3. Turnul Sfatului

Nu poți spune că ai vizitat cu adevărat Sibiul dacă nu ai urcat în Turnul Sfatului. Monumentul de la care ne-am luat numele se află în colțul de nord-est al Pieței Mari și este simbolul caracteristic al Sibiului. Turnul a avut inițial funcția de fortificație și a fost construit în secolul al XIII-lea. Prăbușit parțial în urma unui cutremur în 1585, este reconstruit trei ani mai târziu din contribuțiile cetățenilor.

4. Podul Minciunilor

Numit și Podul Culcat, acest pod metalic a fost construit la 1859 deasupra străzii Ocnei, carea făcea legătura între Orașul de Jos și Orașul de Sus. Numele de Pod Culcat vine de la lipsa pilonilor de sprijin, iar în dialectul săsesc la „culcat” se spune „lugenmarchen”, termen care este omonim cu cuvântul „minciună”. Este cel mai vechi pod din fontă aflat în serviciu pe teritoriul actual al României.

5. Muzeul Brukenthal

Brukenthal nu este un singur muzeu, ci un grup de muzee. Cel mai cunoscut este muzeul din centrul orașului, care găzduiește colecțiile baronului Samuel von Brukenthal de artă europeană, stampe, numismatică și cărți. Este al doilea cel mai vizitat muzeu din țară, după mai-sus menționatul Astra.

6. Muzeul Locomotivelor cu Aburi

Un muzeu nou, înființat la 1994, dar cu exponate vechi. Aici poți vedea peste 30 de locomotive cu abur, pluguri și macarale cu abur, care erau folosite în urmă cu aproape un secol. Două dintre locomotive sunt funcționale și sunt utilizate cu diverse ocazii.

7. Grădina Zoologică

Grădina Zoologică din Sibiu adăpostește 268 de exemplare din 63 de specii și este o destinație preferată mai ales de familii. Grădina este deschisă pentru vizitare tot anul, 365 de zile din 365, iar orarul variază în funcție de anotimp.

Ai obosit de la atâta plimbare? În timp ce te odihnești în camera ta de hotel, te poți relaxa exact ca acasă, privind o emisiune la televizor sau jucând sloturi online România. A doua zi vei fi gata să o iei de la capăt!

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Rosu

Acum 1 lună

Intrebati un sas, si va spune ca „lugenmarchen” nu exista in vocabularul lor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus