Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
18°C

Mouhamed Barro, noul jucător de la BC CSU Sibiu. „Mi-au plăcut ideile antrenorului”

Mouhamed Barro, noul jucător de la BC CSU Sibiu. „Mi-au plăcut ideile antrenorului”

BC CSU Sibiu a realizat un nou transfer și l-a cooptat în lotul de jucători pe Mouhamed Barro. Acesta sosește de la Club Melilla Baloncesto, echipă angrenată în LEB Oro.

Barro s-a născut pe 10 mai 1995 la Pikine, în Senegal și are 27 de ani. Măsoară 2.05 metri și este un baschetbalist care evoluează la pozițiile 4-5. Și-a început cariera la Gran Canaria, pentru care a evoluat atât în Liga ACB, cât și în EuroCup, în stagiunea 2014/2015.

De la Gran Canaria a urmat transferul la Oviedo CB, unde a petrecut două sezoane în LEB Oro. În sezonul 2018/2019 a revenit în Liga ACB, unde a strâns 27 de prezențe în uniforma lui Gipuzkoa. A urmat prima experiență în afara Spaniei la Lille Metropole Basket, în Franța, pentru ca în sezonul 2020/2021 să revină în LEB Oro la CB Coruna, iar ultima stagiune să o petreacă alături de Melilla CB.

„De-abia aștept să ajung să cunosc orașul, oamenii și echipa. Decizia mea de veni aici a fost ușoară, mai ales datorită interesului venit din partea clubului pentru a mă semna. Totodată mi-au plăcut și ideile antrenorului și de aceea a fost totul simplu”, a fost prima reacție a sportivului, după ce a semnat cu BC CSU Sibiu.

Mouhamed Barro a jucat 32 de meciuri în sezonul recent încheiat și a strâns cifre statistice de 6.3 puncte și 4.6 recuperări în 17.2 minute petrecute în medie pe parchet. A avut procentaje excelente din acțiune, 61.1% de la 2 puncte, în timp ce de la linia de fault a încheiat cu 54.3%. Cel mai bun meci al stagiunii trecute l-a reușit pe 3 noiembrie 2021, când a terminat cu 17 puncte și 9 recuperări într-o partidă contra celor Castello.

„Prin transferul lui Mouhamed Barro ne asigurăm că vom avea forță la interior. A evoluat la un nivel bun, inclusiv în Liga ACB, cel mai puternic campionat din Europa și ne așteptăm să se adapteze rapid la campionatul nostru, mai ales că poate primi câte sfaturi și din partea vărului său”, a declarat președintele clubului sibian, Laurențiu Buduleci.

Mouhamed Barro este vărul lui Ousmane Barro, cunoscutul pivot senegalez pentru fanii baschetului din România, cu 10 sezoane la activ în Liga Națională de Baschet Masculin.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus