Luni,
03.10.2022
Partial Noros
Acum
11°C

Franța construiește o bază militară la Cincu. 750 de militari din Hexagon au fost detașați în țară

Franța construiește o bază militară la Cincu. 750 de militari din Hexagon au fost detașați în țară

După ce a detașat 750 de soldați în România, Guvernul Francez a decis să întărească apărarea flancului de sud-est al NATO și să creeze o bază militară la Cincu, acolo unde există deja și un centru de comandă al Alianței Nord Atlantice, anunță stirileprotv.ro.

Deja unul dintre cele mai performante sisteme antirachetă, trimis în România de ministerul francez al Apărării este gata să reacționeze în caz de amenințare la adresa țării noastre.

Armata franceză conduce Grupul de Luptă NATO din România și are dislocați aici 750 de militari. Cei mai mulți, la Cincu, acolo unde Ministerul Apărării de la Paris și-a asumat construirea unui mic orășel capabil să găzduiască 1.000 de persoane.

Grupul de Luptă NATO din România are în componență pe lângă militarii francezi, contingente din Statele Unite și Polonia. Contingentul Belgian își încheie rotația în curând și va fi înlocuit de unul olandez.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 601

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus