Sâmbătă,
18.05.2024
Partial Noros
Acum
10°C

Sporuri pentru riscul de obezitate în Primăria Cluj-Napoca

Sporuri pentru riscul de obezitate în Primăria Cluj-Napoca

Consilierii locali au votat joi, 7 iulie, acordarea de sporuri de 15% din salariul de bază funcţionarilor din Primăria Cluj-Napoca pentru condiţii de muncă „vătămătoare”. Hotărârea are la bază un raport în care se face legătura între munca de birou/stresul profesional şi hipertensiune sau obezitate, scrie Adevarul.ro

Hotărârea se bazează pe un raport din 2022 al Direcţiei de Sănătate Publică Cluj prin care se constată că salariaţii din Primărie „îşi desfăşoară activitatea în locuri de muncă care presupun condiţii periculoase sau vătămătoare de muncă”.  

Legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice (153/2017) prevede că salariaţii au dreptul să beneficieze de un spor de până la 15% din salariul de bază pentru astfel de condiţii, dar legea nu obligă instituţiile publice să îl acorde.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Emil

Acum 1 an

Putorile astea nu stiu cum sa mai fure populatia.
Raspunde

Kokos

Acum 1 an

Javrele isi bat joc de noi in continuare ! Daca le dam voie...

Raspunde

Muresan

Acum 1 an

Iar cel dintai obez o fi chiar Boc...

Raspunde

Justin

Acum 1 an

Toți îl lauda pe bijboc ca ce nare lucru a făcut la Cluj. E simplu sa fii primar acolo unde plătesc toți la zi impozite și alte alea ,dar ia sa fii primar la calafat ,Giurgiu sau mai știu eu pe unde prin sud .acolo sunt restante de pe timpul lui Ceaușescu, ca sunt unii minoritari sau chiar majoritari acolo,de nu plătesc nimic niciodată, ba chiar tot statul le da bani .de aia au exces de bani la cluj și găsesc fel de fel de smecherii sa ii împartă între ei .

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus