Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

VIDEO Ceremonie la Școala de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu - 80 de ani de învățământ militar

VIDEO Ceremonie la Școala de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu - 80 de ani de învățământ militar

Școala de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică, continuatoarea tradițiilor primei școli militare de transmisiuni a celebrat astăzi 80 de ani de învățământ militar în arma comunicații și informatică. Cu această ocazie, au fost oferite distincții și premii elevilor, a fost decorat Drapelul de luptă al Școlii de Instruire și s-a dat citire ordinului de numire în funcția de comandant al școlii colonelului ing. Gheorghe Șerban.

Sibienii au fost invitați astăzi să viziteze instituția de învățământ militar și să participe totodată la ceremonia care a avut loc în curtea Școlii. În cadrul evenimentului, comandantul școlii, colonel ing. Gheorghe Șerban a oferit plachete omagiale cu ocazia a 80 de ani de la înființarea școlii mai multor invitați. Este vorba despre Eduard Bachide, secretar de stat pentru Relația cu Parlamentul și Calitatea Vieții Personalului din cadrul Ministerului Apărării Naționale, general-maior Adrian Brînză, comandantul Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii, I.P.S. Laurențiu Streza, Mitropolit al Ardealului, Mircea Crețu, prefectul județului Sibiu și prof. univ. dr. Dumitru Acu, președinte al Asociațiunii Astra.

„Sunt mândru de voi”, le-a spus elevilor și reprezentanților instituției generalul-maior Adrian Brînză, comandantul Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii, când a primit placheta omagială.

Tot astăzi a fost decorat și drapelul de luptă al Școlii de Instruire și s-a dat citire ordinului de numire în funcția de comandant al școlii colonelului ing. Gheorghe Șerban. „Decorarea drapelului de luptă reprezintă cel mai înalt semn de prețuire acordat instituției noastre de către ministrul apărării naționale, dl. Vasile Dâncu”, a transmis în timpul ceremoniei colonelul.

Acesta le-a transmis elevilor că instituția este pregătită să le ofere instruire la cel mai înalt nivel și a promis să școlească cei mai buni viitori specialiști în domeniu.

„Ne angajăm în fața generațiilor de elevi că se vor instrui la cele mai înalte standarde și vor beneficia de condiții moderne de viață și petrecere a timpului liber. Înțelegând pe deplin provocările domeniului, singurul fără de care este aproape imposibilă o acțiune în vreunul din cele cinci spații – terestru, maritim, aerian, cosmic și cibernetic, ne exprimăm convingerea că suntem în măsură și ne asumăm formarea de specialiști valoroși, pregătiți să facă față realităților și provocărilor mediului militar modern”, a mai spus colonelul.

La eveniment au participat Eduard Bachide, secretar de stat pentru Relația cu Parlamentul și Calitatea Vieții Personalului din cadrul Ministerului Apărării Naționale, general-maior Adrian Brînză, comandantul Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii, colonel Gabriel Țigăran, directorul Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii, general-maior Constantin-Adrian Ciolponea, locțiitor al comandantului Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est, I.P.S. Laurențiu Streza, Mitropolit al Ardealului, Mircea Crețu, prefectul județului Sibiu, Vlad Vasiu, vicepreședinte al Consiliului Județean Sibiu, comandanți din garnizoana Sibiu și prof. univ. dr. Dumitru Acu, președinte al Asociațiunii Astra.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 an

Doar dupa un razboi cu rusii puteti spune cat de mari sunteti.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus