Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Suspectul de uciderea fostului premier japonez viza de fapt liderul unui grup religios

Suspectul de uciderea fostului premier japonez viza de fapt liderul unui grup religios

Suspectul de asasinarea fostului premier japonez Shinzo Abe a recunoscut poliţiei că l-a vizat iniţial pe liderul unui grup religios căruia mama lui îi făcuse donaţii mari, până la punctul de a întâmpina probleme financiare, scriu cei de la News.ro, citând agenţia de presă japoneză Kyodo.

Tetsuya Yamagami, în vârstă de 41 de ani, a împărtăşit deja poliţiei resentimentele sale faţă de această organizaţie. El a crezut că Shinzo Abe avea legătură cu aceasta, scrie AFP:

Motivul pentru care suspectul şi-ar fi schimbat ţinta este însă încă neclar.

Vineri, fostul premier în vârstă de 67 de ani ţinea un discurs pentru Partidul Liberal Democrat (PLD), de guvernământ, înaintea alegerilor senatoriale de duminică, când împuşcăturile au răsunat în jurul orei 11:30, ora locală.

A fost lovit la gât şi s-a prăbuşit, înainte de a fi transportat la spital. El a fost declarat mort câteva ore mai târziu.

Trăgătorul a putut să se apropie de fostul premier şi a tras două focuri cu o armă artizanală, în timp ce accesul la armele de foc este strict reglementat în arhipelagul japonez.

Shinzo Abe, cel mai longeviv premier al Japoniei, va fi înmormântat marţi. 

Sursa foto: CNN

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Emil

Acum 1 an

Asa zic toți tâlharii, ba ca l-a confundat cu altul, ba ca a greșit, ba ca e condamnat politic.

Raspunde

@

Acum 1 an

ortodox ?

Raspunde

Emil

Acum 1 an

Face ca Dinca cand plimba anchetatorii prin zavoi, prin balta si lunca sa le arate unde a ingropat fetele.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus