Locul în care s-a deschis anul trecut restaurantul Grinda – între Butoiul de Aur și Pasaj – este martor al mai multor inițiative gastronomice. L-am vizitat la finele săptămânii trecute, într-o după-amiază leneșă, cu turiști urcând și coborând agale pe scările către piața Huet.
O singură masă pe terasa așezată direct pe piatra cubică mai era ocupată când am ajuns noi. Oamenii tocmai își terminau berea, așa că am rămas singuri pe terasa cu vreo zece mese acoperite cu umbrele, și nu cu ”șuri” precum prin Piața Mare ori pe pietonala N. Bălcescu. Partea bună a lucrurilor: fiind doar noi la masă, ospătarii și bucătăria au lucrat ”brici”. Partea mai puțin bună: ospătarii și cei de la bucătărie pare că se cam plictiseau, așa că au ridicat volumul boxelor din interior încât să contrasteze cât mai mult cu aspectul liniștit al terasei.
După ce am mers la baie am văzut terasa amenajată și în curtea interioară, unde chiar era liniște, doar că deja era târziu să ne mai schimbăm locul.
Prin urmare, pe muzică de ”bumți-bumți” cu influențe orientale am primit meniul. Minimalist, așa cum îi stă bine oricărui restaurant care promite să îți ofere mâncare proaspătă. Trei salate (de crudități, de pui și de vinete) și un caș de capră cu ardei copt la antreuri, două ciorbe (de perișoare și de fasole verde cu porc), două feluri de paste, un risotto cu creveți ori piept de pui și 11 preparate principale (toate cu carne) compun meniul. Plus un desert: o tartă cu mere cu înghețată de vanilie.
Felurile principale, cum ziceam, includ doar ”cărneturi”: platou cu de toate, carpaccio de vită, ceva mușchiuleți, niște pizdulici de porc, ceva pui, un gulaș, cotlete de oaie și un T-Bone steak. Prețurile sunt peste medie, adică de zonă centrală a orașului, dar nu ating pragul cel mai de sus.
Caș de capră pane, cu ardei copt, la Grinda
Fiind doi, am ales să împărțim ambele feluri de mâncare. Am ales pentru aperitiv cașul de capră făcut pane, cu ardei copt. A venit după nici 15 minute de ascultat ”bumți-bumți”, ritmuri care se revărsau pe ușa și geamul deschise. Și care, la un moment dat, chiar înainte de venirea aperitivului, și-au redus volumul simțitor.
Prin urmare, ne-am putut bucura în voie de un preparat chiar bun de tot. Brânza sfărâmicioasă, învelită generos în crustă, a avut un gust excelent în combinație cu ardeiul copt. Practic, am lins farfuria.
Nici felul principal nu s-a lăsat așteptat (vezi foto principală). Fel la care am ales un platou de două persoane, cu niște scăricică, mici, pizdulici și ceafă, însoțite de cartofi noi la cuptor și castraveți murați iuți.
Carnea foarte bine gătită, aromă suficientă de fum, cartofii iarăși fără cusur. Doar că iar a început să crească volumul muzicii, iar ritmuri orientale. Micii primesc o apreciere distinctivă, chiar au fost foarte buni. O masă cinstită, cum ar veni. Porția a fost mare, astfel încât am luat și la pachet.
Tartă cu mere și cu înghețată de vanilie, la Grinda
La desert, însă, tarta a fost adusă direct din congelator. Inițial credeam că este vorba de un blat crocant, cu umplutură care va fi având ceva crustă. Când colo, totul era bocnă. Bașca, ospătarul s-a interesat dacă situația s-a mai ”înmuiat”, anunțând că înainte de a ne pune desertul pe masă, mai întâi l-a băgat în cuptorul cu microunde. Chiar și fără sensibilități dentare, desertul nu putea fi mâncat.
Nota finală a consemnat 166 de lei: 100 de lei platoul ”mix grill”, 30 de lei cașul de capră pane, 15 lei pentru desert și 21 de lei pentru două ape (una la sfert și una la trei sferturi)
Șakadâr-șakadâr
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: tarta de mere cu inghetata de , restauantul grinda bun bun de , platou mix grill , cas de capra pane , restaurant grinda , restaurantul grinda sibiu
Vizualizari: 5438
Ultimele comentarii
Acum 16 ore
Ron
Acum 16 ore
Emil
Acum 17 ore
Cartea ne face bine..
Acum 17 ore
Livia
Acum 18 ore
Sibiu.adrian