Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
20°C

În județul Sibiu există un primar ”de opt stele”: ”am reușit să atragem 25 de milioane de euro”

În județul Sibiu există un primar ”de opt stele”: ”am reușit să atragem 25 de milioane de euro”

Cel mai longeviv primar din județul Sibiu a primit distincția ”Primar de opt stele” din partea Asociației Comunelor din România. Este vorba de Niculae Dancu.

În comuna cu 1.900 de suflete împărțite în patru sate (Păuca, Bogatu Român, Broșteni și Presaca), Niculae Dancu este primar din 1992. Din cele opt runde de alegeri la care a participat de atunci, în patru a fost ales în unanimitate: nimeni nu a mai candidat împotriva lui.

Și cu toate că este o comună mică, aflată la marginea județului înspre Alba, la Păuca au fost investiți în ultimii 20 de ani peste 25 de milioane de euro, din fonduri europene și guvernamentale. Așa a apărut o școală ”smart”: o clădire cu tehnologii care reduc consumul de energie și unde elevii învață de pe table inteligente.

În curtea Primăriei a fost amenajată o parcare acoperită cu panouri fotovoltaice, care produc energie atât pentru clădire, cât și pentru alimentarea celor două stații de încărcare a mașinilor electrice. Administrația utilizează un autoturism hibrid plug-in pentru a reduce poluarea, iar anul acesta – alături de Ciugud și Alba Iulia – a organizat două întâlniri ale proprietarilor și pasionaților de mașini electrice.

Printre cei mai longevivi din România

Acesta este contextul în care primarul comunei Păuca, Niculae Dancu, a primit din partea Asociației Comunelor din România distincția ”Primar de opt stele” (ca urmare a celor opt mandate de până acum). ”Este un premiu care încununează rezultatele din cei peste 30 de ani în fruntea comunei Păuca și pe care cred că îl merită, în primul rând, oamenii din această comunitate minunată. Alături de ei, cu multă muncă și cu pricepere, am reușit să dezvoltăm comuna noastră și să ne păstrăm identitatea rurală”, transmite Niculae Dancu.

Primarul liberal arată că, în cele patru sate care compun comuna, investițiile continuă. ”Chiar dacă avem venituri limitate, am reușit să atragem peste 25 de milioane de euro și alte milioane de euro urmează să ajungă în comunitate pentru bunăstarea locuitorilor din Păuca, Presaca, Bogatu Român și Broșteni. Însă toate aceste proiecte nu ar fi fost posibile fără echipa primăriei și fără susținerea locuitorilor comunei, iar, pe această cale, le mulțumesc tuturor”, adaugă Dancu.

Doi primari de ”cinci stele”

Niculae Dancu a primit distincția în cadrul unei sesiuni extraordinare a Asociației Comunelor, care a avut loc între 4 și 11 iulie la Jupiter. Distincția ”Primar de cinci stele” au primit-o, din județul Sibiu, Valentin Ivan, primarul comunei Sadu, și Ioan Seuchea, primarul comunei Cristian.

Andreea Voicu, primarul comunei Racovița, a primit trofeul ”Dinu Săraru”, decernat pentru ”asumarea statutului de factor al păcii sociale și pentru dezvoltarea politicilor de susținere a familiei”. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nicușor von Șorliken

Acum 2 ani

Pentru noi, sibienii autentici, nu prezinta relevanta. Daca nu face parte din partidul FDGR, nu exista. Noi fiind exclusiv sasofili. Mergem cu doamna Fodor in continuare! Amin!
Raspunde

Zoro

Acum 2 ani

De 8 sticle de rachiu. Artist de 8 stele la ciordit pădure și bani dun fonduri europene. Va veni și ziua lui…”prietenii știu de ce”
Raspunde

Emil

Acum 2 ani

Traseist de 8 stele cu 5 partide.

Raspunde

ID

Acum 2 ani

Pacat ca paucenii nu isi pierd vremea sa scrie aici. Conteaza cat bea sau prin cate partide a trecut ? Dancu a pus Pauca pe harta ! Și il felicit ! Nu știu cine va mai putea face pentru Pauca ce a facut, pana acum, Dancu ! Felicitari !!!

Raspunde

Alzara 1918

Acum 2 ani

Îmi place “ administrația folosește un autoturism hibrid pentru a reduce poluarea “ ! Nicio jenă jurnalistică ?
Raspunde

Emil

Acum 2 ani

Nu mai pot ei de bine ca primarul a beneficiat si cu fondurile primarilor din opozitie. Mai degrabă merita distincția "Dinu hoțul".
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus