Vineri,
26.04.2024
Innorat
Acum
6°C

Interstar, în fruntea academiilor de fotbal din Sibiu

Interstar, în fruntea academiilor de fotbal din Sibiu

Clubul Sibian ASFC Interstar este cea mai bine clasată academie de copii și juniori din județul Sibiu potrivit noului clasament publicat de Federația Română de Fotbal.

La nivel național, clubul sibian se situează pe poziția 31 din 50 de cluburi clasificate și recunoscute la de către FRF pe plan național. Interstar a primit un punctaj de 70,2 puncte din 100 posibile.

Chiar dacă această clasare în topul național nu pare la prima vedere una foarte importantă, Interstar este cel mai bine clasat club din județul Sibiu și este pe locul II la nivel național într-un clasament al cluburilor de drept privat, cu activitate exclusivă de copii și juniori care nu au echipe ce evoluează în primele trei ligi de seniori.

Interstar, singurul club clasificat an de an

De altfel, Interstar este singurul club din Sibiu care s-a clasificat și a fost acreditat de Federație în fiecare an. „Am reușit în fiecare an să ne clasificăm și să intrăm în primele 30 de cluburi din țară. Suntem cei mai bine clasați dintre cluburile sibiene și asta ne demonstrează că lucrurile nu sunt întâmplătoare. În clasamentul federației se regăsesc în urma noastră cluburi de Liga 1, 2 sau 3, cu bugete mari. Totodata suntem în top 5 cluburi cu activitate exclusivă de copii și juniori”, spune Sebastian Baciu, vicepreședintele clubului Interstar.

Anul acesta, numărul cluburilor care au depus dosarul pentru Clasificarea Academiei a scăzut drastic, de la 80 la 50 de cluburi, din cauza condițiilor tot mai aspre impuse de forurile competente.

 

Clasamentul FRF este condus, ca și în 2021, de Farul Constanța. Pe locul secund a urcat AFK Csikszereda, iar pe locul al treilea se situează FCSB. Cel mai mult au progresat, față de 2021, U Craiova 1948 SA (+43,5 puncte), LPS Satu Mare (+16,68 puncte) și ACS Campionii FC Argeș (+16,32 puncte)

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus