Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Petre Daea: să nu vă faceţi probleme dacă mă vedeţi noaptea, că pentru mine e zi. Județele cele mai afectate de secetă - Vrancea, Galaţi şi Buzău

Petre Daea: să nu vă faceţi probleme dacă mă vedeţi noaptea, că pentru mine e zi. Județele cele mai afectate de secetă - Vrancea, Galaţi şi Buzău

Vrancea, Galaţi şi Buzău se află printre judeţele cele mai afectate de secetă din România, iar Ministerul Agriculturii va anunţa joi care vor fi măsurile de sprijin pentru fermieri, a afirmat, miercuri, ministrul Agriculturii, Petre Daea, în briefingul de presă de la finalul şedinţei de Guvern.

El a arătat că în zonele unde există irigaţii culturile nu sunt compromise.

"Noi venim cu forme de sprijin pentru producţiile afectate. Mâine după-amiază voi anunţa pachetul de măsuri pentru fermierii afectaţi de secetă", a spus Daea, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, problema cea mai gravă este în Vrancea, care a devenit polul secetei din România, "deşi avem în proiect canalul Siret-Bărăgan, un obiectiv de investiţii foarte important care a îngheţat ca lucrare din 2020".

"Ar fi ajutat la irigarea a 475.000 de hectare", a subliniat ministrul.

Următoarele zone afectate de secetă sunt nordul judeţului Galaţi şi judeţul Buzău.

"Agricultorii nu se opresc din muncă şi vom avea răspuns la problemele pe care le avem, vom avea pâine", a completat şeful de la Agricultură.

El a fost întrebat de jurnalişti câţi bani dă pe o pâine şi a răspuns că plăteşte între 2,5 şi 4,5 lei. "Dar aş plăti şi 5-6 lei, pentru că ştiu că se produce greu", a adăugat Daea.

Ministrul Petre Daea a precizat că peste 60% din grâu a fost recoltat.

"Guvernul a aprobat suma necesară pentru acordarea subvenţiei pentru acciza la motorină, iar actul normativ pleacă astăzi la Monitorul Oficial. La rugămintea mea, domnul prim-ministru a dat sarcină celor care asigură Secretariatul Guvernului ca acest act normativ să apară în Monitorul Oficial cât mai repede cu putinţă", a spus acesta.

"Îi asigur pe fermieri că voi fi alături de ei în câmp şi de dumneavoastră (jurnaliştii - n.r.) acolo unde mă găsiţi. Să nu vă faceţi probleme dacă mă vedeţi noaptea, că pentru mine e zi", a dat el asigurări.

Banii vor ajunge la fermieri în următoarele două-trei zile. Suma totală este de 337 milioane de lei.

foto Ministerul Agriculturii

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus