Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Primul aeroport din ţară în care pasagerii nu mai scot lichidele din bagaje

Primul aeroport din ţară în care pasagerii nu mai scot lichidele din bagaje

Aeroportul internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca este primul din ţară şi printre puţinele din Europa în care călătorii nu mai trebuie să scoată pentru controlul de securitate lichidele şi aparatele electronice din bagajele de mână, ca urmare a achiziţionării unor echipamente de scanare mai performante.

"Această facilitate extraordinară pentru pasageri vine ca urmare a achiziţionării echipamentelor de scanare standard C3 cu o capacitate avansată şi rapidă de procesare a bagajelor, determinând reducerea timpului de aşteptare pentru pasageri la efectuarea controlului de securitate. De joi, pasagerii pot să îşi ducă apă şi suc şi să nu le mai cumpere din aeroport, unde sunt foarte scumpe. Nu este limită de cantitate. Totodată, au fost achiziţionate şi echipamente de scanare a bagajelor de cală de tip CTX, cu un nivel superior de detectare a explozibililor", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul general al aeroportului clujean, David Ciceo, citat de Agerpres.

El a mai spus că această realizare a fost posibilă în urma cooperării dintre aeroportul clujean, Brigada Antitero a SRI, care asigură controlul de securitate, şi Autoritatea Aeronautică Română.

David Ciceo a mai spus că echipamentele de securitate au fost achiziţionate cu finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, în valoare de 42,4 milioane de lei, din care 28,2 milioane de fonduri europene, iar restul de la bugetul de stat.

De asemenea, aeroportul clujean a achiziţionat echipamente de ultimă generaţie pentru situaţii de urgenţă, cu fonduri nerambursabile. Este vorba de două autospeciale PSI, una de intervenţie rapidă, 100 de tărgi pat, 10 costume aluminizate şi patru defibrilatoare. 

foto ilustrativă depositphotos.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus