Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Sibiu, locul 4 în topul celor mai tranzitate aeroporturi, în 2022. Anul acesta Sibiul rămâne cu destinații către 4 țări și eventual chartere spre Egipt și Grecia

Sibiu, locul 4 în topul celor mai tranzitate aeroporturi, în 2022. Anul acesta Sibiul rămâne cu destinații către 4 țări și eventual chartere spre Egipt și Grecia

Aeroportul Sibiu este pe locul patru în topul celor mai tranzitate aeroporturi în 2022, după cel din Otopeni, Cluj și Timișoara, se arată într-un raport al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră. Peste 11,6 milioane călători au tranzitat aeroportul Henri Coandă Otopeni, iar prin cel din Sibiu au trecut peste 600.000 persoane. 

Germania, Austria, Spania și Anglia sunt cele patru state spre care se poate zbura de pe Aeroportul Sibiu după luna martie a acestui an, conform orarului de zbor al aeroportului, dar și potrivit anunțurilor companiilor aeriene care operează zboruri de aici. Un material pe această temă găsiți aici - Patru curse aeriene dispar de pe Aeroportul Sibiu până la sfârșitul lunii martie

Valorile de trafic înregistrate în 2022 în punctele de control de trecere a frontierei au fost de aproximativ 58,6 milioane treceri persoane - 42,2 milioane cetăţeni UE şi 16,4 milioane cetăţeni non-UE), atât pe sensul de ieşire, cât şi pe sensul de intrare în ţară.

"În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2021, când valorile de trafic persoane înregistrate la frontierele României au fost de 36,1 milioane, în ansamblu se înregistrează o creştere cu 62%", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) transmis, vineri, AGERPRES.

În anul 2022, se înregistrează creşteri semnificative ale traficului prin punctele de trecere la nivelul tuturor segmentelor de frontieră - de 105,1% la frontiera cu Serbia, 91,1% la frontiera aeroportuară, 96,9% la cea cu Ucraina şi aproximativ 76,5% la frontiera cu Moldova.

Totodată, traficul la frontiera aeriană împreună cu cel de la graniţa Ungaria reprezintă 60% din valorile totale.

Cel mai tranzitat aeroport a fost Henri Coandă Otopeni cu peste 11,6 milioane călători, fiind urmat de Aeroportul Cluj-Napoca cu 2,4 milioane treceri, aeroportul din Timişoara cu aproximativ 900.000 persoane, cel din Sibiu cu peste 600.000 persoane si din Craiova cu 470.000 persoane, pe ambele sensuri de tranzit.

 

Citește și Traficul pe Aeroportul Sibiu: Și-a revenit din pandemie, dar nu depășește anul 2018

"Atunci când situaţia a impus-o (sezon estival, sărbători pascale sau de iarnă) şi a fost prefigurată intensificarea numărului de curse aeriene şi a numărului de pasageri, la nivelul punctelor de trecere a frontierei din aeroporturi s-a luat măsura suplimentării personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor de călătorie, astfel încât traficul de călători să fie unul fluent şi operativ", arată sursa citată.

Poliţiştii de frontieră care îşi desfăşoară activitatea în punctele de trecere a frontierei aeroportuare, pe lângă controlul documentelor persoanelor care tranzitează aeroporturile din România, sunt solicitaţi de către echipajele companiilor aeriene să intervină la bordul aeronavelor ca urmare a producerii unor evenimente prin care s-a adus atingere prevederilor legale stipulate în Codul aerian al României sau pentru a lua la cunoştinţă încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice în zona aeroportului.

Astfel, în ultimul an, poliţiştii de frontieră de pe aeroporturi au aplicat peste 125 de sancţiuni contravenţionale, în funcţie de fapta săvârşită.

"La momentul actual, ca urmare a anulării unor curse către aeroporturi din Germania (din Munchen şi Frankfurt), menţionăm că din punct de vedere al atribuţiilor Poliţiei de Frontieră Române formalităţile de control de pe principalele aeroporturi internaţionale se efectuează în condiţii de normalitate", precizează IGPF.

Citește și Ryanair nu va mai opera pe Aeroportul Sibiu, în 2023. Cauza: lipsa subvențiilor

Responsabilitatea pentru informarea şi replanificarea pasagerilor aparţine reprezentanţilor companiilor aeriene care dispun măsuri conform contractului si prevederilor legislative la drepturile pasagerilor. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Vivi Dragan

Acum 1 an

Normal ca unde sunt multi romani in Italia a fost o singura cursa si pe aia au desfintat-o atata minte au.
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

Nu cred că sunt călători UNICI. În realitate statistiicile surprind numărul de călătorii/ persone îmbarcate. Sunt mulți care fac naveta, călătorec regulat spre o anumită destinație, dus-întors etc.
Raspunde

Marius

Acum 1 an

Consiliile judetene care au in subordine aeroporturi ar trebui sa colaboreze transparent nu sa se faulteze reciproc. Daca o companie aeriana doreste sa faca operatiuni de transport pasageri ar trebui sa aiba aceleasi conditii oriunde in Romania, nu subventii mai mari la Cluj si mai mici la Sibiu de pilda.
Raspunde

Petrica

Acum 1 an

Marele urs alb, leopardul vopsit și celelalte animăluțe sunt foarte fericite. Sunt tot mai puține curse/călători dar salariile lor sunt tot mai mari. Cel mai rău este că au ajuns să creadă că sunt extraordinar de bine pregătiți pentru funcțiile în care au fost numiți politic..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus