Miercuri,
12.06.2024
Parțial Noros
Acum
23°C

Ryanair nu va mai opera pe Aeroportul Sibiu, în 2023. Cauza: lipsa subvențiilor

Ryanair nu va mai opera pe Aeroportul Sibiu, în 2023. Cauza: lipsa subvențiilor

Ryanair renunță la peste 15 de rute pe care le operase spre și dinspre patru aeroporturi regionale din țara noastră, inclusiv Sibiu, anunță Boardingpass.ro.

Compania low-cost irlandeză a decis să suspende pe o perioadă nedeterminată toate rutele regulate operate de pe aeroporturile din Oradea, Sibiu, Suceava și Timișoara.

Patru rute operate în prezent de Ryanair din Sibiu vor fi suspendate la finalul lunii martie 2023, iar zborurile spre alte cinci destinații internaționale (Billund, Bologna, Corfu, Milano MXP, Liverpool) nu vor fi reluate în vara anului 2023.

Sibiu – Treviso suspendată din 25 martie 2023;

Sibiu – Bruxelles CRL suspendată din 25 martie 2023;

Sibiu – Dublin suspendată din 23 martie 2023;

Sibiu – Viena suspendată din 25 martie 2023;

Sibiu – Bologna este deja suspendată;

Sibiu – Billund este deja suspendată;

Sibiu – Corfu este deja suspendată;

Sibiu – Milano MXP este deja suspendată;

Sibiu – Liverpool este deja suspendată.

Într-un răspuns oficial transmis Boardingpass, compania afirmă că această decizie a fost luată „din cauza lipsei de opțiuni de stimulare (n.r. subvenții) pe termen lung la aceste aeroporturi”.

Ca urmare a deciziei Ryanair, aeroportul din Oradea rămâne, din nou, doar cu ruta regulată spre București, iar de pe aeroporturile din Suceava și Timișoara va opera zboruri spre destinații internaționale doar compania Wizz Air.

De la aeroportul din Sibiu vor opera zboruri pe rute internaționale companiile Austrian Airlines, Lufthansa și Wizz Air.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Coțofana Airlines

Acum 1 an

Când spuneam de fiecare dată că pe aeroportul sibian vor opera Dacosul si Coțofana înspre și dinspre Vâlcea, toată lumea râdea, imaginându-și cum o vor duce pe iubi la o șaorma la Dubai. Et voila! Plus deschiderea aeroportului din Brasov. Multumim doamnei Daniela Cîmpean și tuturor rudelor, amantelor, botoxatelor și siliconatelor care lucrează la aeroport!
Raspunde

Petrica

Acum 1 an

Marele urs alb a intrat in hibernare. Până se trezește el, nu mai aterizează nici un avion la Sibiu. Leopardul este treaz sau este la machiaj?
Raspunde

Deri

Acum 1 an

Nu cumva, tot prin turnul sfatului citisem acum vreo 6 luni, cum că Lufthansa primeste subventie 1 euro/pasager de la autoritățile locale sa opereze zboruri ?!?
Raspunde

Nonick

Acum 1 an

Mai scoate si Wizz o cursa, Blue Air a disparut... Faliment placut!
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

Sa reduca salariile directorilor din aeroport, sa-i dea afara pe multii angajati CU PILE (VOTANTI LA ORDIN!) din aeroport si sa le dea subvenitii alora...vacantele noastre sunt mai importante!!!
Raspunde

Bubi Seven

Acum 1 an

Gestiune foarte buna a duoamnei cimpan care si-a ales personalul din aeroport si boicotul romanilor pentru austrieci isi spun cuvintul, pe aici politi cieni zic ca e mica viena. Zici ca aeroportul e condus din umbra de marele ilei de la scularie,pardon ,biblioteca !
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 1 an

Repet ce am mai spus acum ceva vreme:Aeroportul Sibiu a fost gindit ca hub de marfa,tinind cont de pozitia geografica si reteaua de autostrazi.Nu pricep de ce se mai extinde daca nu se construiesc terminale de marfa in zona Vest.
Raspunde

Ilie

Acum 1 an

Asa e dar care marfa?

Raspunde

Dana

Acum 1 an

Am zburat de 6 ori anul asta din SBZ cu Ryanair și avioanele au fost pline, nu sub 90% cum zic ei, ci 99 -100%. Ca toate companiile aeriene au Target de vanzare vând 130% din biletele unui zbor, asta e altceva, aici e calculul irlandezului de 90%. Billund ul în 30 mai a fost plin, Corfu în sept. la fel, Treviso în oct și dec la fel.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus