Joi,
29.09.2022
Partial Noros
Acum
19°C

Primăria înscrie arborii din cartiere într-o hartă electronică cu poziții geospațiale

Primăria înscrie arborii din cartiere într-o hartă electronică cu poziții geospațiale

Administrația locală anunță că a început o acțiune de cartare a copacilor din cartierele Sibiului, în parteneriat cu Universitatea.

Până acum au fost identificați aproximativ 200 de copaci din cartierul Hipodrom, spun reprezentanții Primăriei Sibiu într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului.

”Adică li s-a identificat poziția geospațială și au fost înscriși pe o hartă electronică. De asemenea, pentru fiecare arbore cartat s-a completat o fișă de inventar cu date despre, specie, înălțime, diametru și elemente de evaluare a stării de sănătate. Acțiunea de cartare și inventariere va continua până la finalizarea întregului cartier”, se arată în comunicatul citat.

500 de copaci susțin reprezentanții Primăriei Sibiu că au plantat în cartierul Hipodrom, în cadrul lucrărilor de refacere a infrastructurii. 

Administrația locală intenționează să introducă în acea hartă electronică toți copacii din oraș, hartă care este integrată în Registrul spațiilor verzi al orașului, registru la a cărui completare se lucrează de mai mulți ani.

Împreună cu studenții

Cartarea din Hipodrom are loc împreună cu studenți ai Facultății de Științe - departamentul de Ecologie și Protecția Mediului, din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu. ”Coordonați de profesorul Mihai Crăciunaș, studenții au participat la această acțiune în stagiul lor de practică, având posibilitatea de a aplica în teren cunoștințele dobândite teoretic, la cursuri. Doamna Raluca Mihai, peisagist absolvent al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București și specializat în Olanda în domeniul gestionării vegetației în mediul urban, a fost specialistul care a realizat acest training, cu sprijinul inspectorilor din cadrul Serviciului Parcuri și Zone Verzi”, detaliază reprezentanții administrației locale.

Sursa foto: Primăria municipiului Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Birtu

Acum 2 luni

Eu nu inteleg de ce nu face primaria simulari cu arbori digitali si e suficient pentru orasul asta verde. Nu mai e nevoie de atatia arbori plantati de catre primarie ,ne sufocam deja nu mai avem loc de ei. Vrem betoane nu arbori !!!!
Raspunde

Chirica

Acum 2 luni

Ca sa ii taie dupa aia direct din spatiu cu laserul?
Raspunde

Adrian

Acum 2 luni

simularile si exercitiile acestea jalnice de imagine nu anuleaza faptul la toate refacerile ( NU Modernizari),din cartiere sau bulevarde ( C.Dumbravii),spatiile verzi S-AU REDUS DRASTIC ,in favoarea betoanelor si asfaltului
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 luni

da plantează câți arbori vrei, la tine-n curte
Raspunde

Ganz

Acum 2 luni

Sa pună pe GPS și sutele de arbori tăiați fără sens. O primărie care acționează împotriva bunăstării cetățenilor. Doar dacă au nume germane...
Raspunde

@

Acum 2 luni

ai ramas fara locuinta ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus