Luni,
03.10.2022
Innorat
Acum
10°C

Poliția Sibiu: sunt anticipate creșteri ale valorilor de trafic pe Valea Oltului și spre Brașov. Atenție la drum!

Poliția Sibiu: sunt anticipate creșteri ale valorilor de trafic pe Valea Oltului și spre Brașov. Atenție la drum!

Polițiștii sibieni îi avertizează pe șoferi să circule cu prudență în acest weekend, când sunt preconizate creșteri ale valorilor de trafic îndeosebi pe drumurile naționale, mai exact DN 1, Sibiu – Brașov, respectiv DN 7, Sibiu – Vâlcea.

Circulația pe tronsoanele amintite este îngreunată și din cauza lucrărilor efectuate la partea carosabilă.

"Răbdarea și fair – play-ul sunt calități importante de care trebuie să dea dovadă șoferii care circulă pe aceste tronsoane. Luați-vă o marjă de timp mai mare în cazul în care vă propuneți să ajungeți la destinație la o oră prestabilită!", este mesajul polițiștilor din Sibiu. 
 
Aceștia le recomandă conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză impus pe tronsonul de drum, să semnalizeze din timp și să se asigure foarte bine înainte de a schimba direcția de deplasare, să păstreze distanța de siguranță față de cel care circulă în față și să acorde atenție sporită pietonilor, bicicliștilor, utilizatorilor de trotinete și motocicliștilor.

"Siguranța traficului rutier este unul dintre obiectivele primordiale ale polițiștilor cu atribuții în domeniu, motiv pentru care, în zilele care urmează, se vor intensifica acțiunile de supraveghere și control al traficului.

Șoferii care conduc sub influența alcoolului, a substanțelor psihoactive, care conduc cu viteză peste limita legală, cei care depășesc neregulamentar, dar și pietonii care traversează neregulamentar, bicicliștii și utilizatorii de trotinete care încalcă regulile de circulație vor fi sancționați ferm. Obiectivul este acela de impunere a unui climat de siguranță astfel încât toți participanții la trafic să ajungă la destinație cu bine" se arată într-o informare a IPJ Sibiu.
 
 În plus, polițiștii de ordine publică și cei de investigații criminale vor acționa cu precădere în zonele aglomerate de pe raza județului, pe linia prevenirii și combaterii actelor de violență, a furturilor din buzunare, din auto și locuințe, precum și pentru identificarea și prinderea persoanelor care săvârșesc fapte ce pun în pericol viața și bunurile cetățenilor.

Autoritățile vă recomandă să fiți prudenți când interacționați cu persoane necunoscute, să nu transmiteți prin intermediul rețelelor de socializare informații privind lipsa dumneavoastră de acasă sau privind bunurile de valoare pe care le dețineți și să vă supravegheați atent lucrurile, îndeosebi portofelul, telefonul sau alte dispozitive electronice atunci când vă aflați în spații publice aglomerate. La fel de important este să nu lăsați bunuri de valoare în mașinile parcate.

În cazul în care sunteți martor sau implicat direct într-o situație periculoasă pentru viață, apelaţi în cel mai scurt timp numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

foto arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Claus

Acum 2 luni

Ca orice roman carcotas si nemultumit cred ca lucrarile care se fac in fiecare vara in varful perioadei de concedii sa se faca mai devreme sau mai tarziu de lunile iulie august...si daca se poate si mai bine,deoarece stratul pus anul trecut intre Avrig Scoreiu la care am facut si 4 ore pe acel tronson,azi au valuri si preconizez ca si portiunea Bradu Vestem va arata la fel,incat stratul pus zilele astea si care produc ore de asteptat in coloane e la fel de subtire avand 3-5 km si deja pe la urcare spre Bradu,deja se simt valurile si se sparge pe margine producand criblura paguba pt parbrize...de aceea intreb,merita statul in soare 4 5 ore pe un tur retur prin zona,ca sa avem aceleasi carpaceli uzuale? Apoi trebuie gestionat mai bine situatia,intai as fi turnat asfalt pe drumurile adiacente spre Sacadate ca masura de fluidizare in astfel de situatii,dearece cum am spus,la anu va apucati de ce ati facut anul trecut. Urmeaza trasarea deci preconizez sfarsit de concediu si sfarsit de lucrari deopotriva,totusi felicitari ca fata de anul trecut v ati miscat mai repede.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus