Vineri,
19.04.2024
Cer Senin
Acum
4°C

3.000 de lei amendă pentru un sibian care și-a abandonat de două ori pisica cu cei patru pui

3.000 de lei amendă pentru un sibian care și-a abandonat de două ori pisica cu cei patru pui

Un sibian de 68 de ani s-a ales cu o amendă în valoare de 3.000 de lei după ce Animal Life l-a reclamat la poliția animalelor pentru că abadonase o pisică cu patru pui, la ieșirea din Sibiu, pe Calea Dumbrăvii. Bărbatul a fost de acord să ia animalele înapoi și să se ocupe de ele însă, în schimb, le-a abandonat din nou. Puii nu au fost încă găsiți.

Totul s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, pe 15 iulie. Reprezentanții Asociației Animal Life au sesizat polițiștilor Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu faptul că, pe Calea Dumbrăvii, la ieșire din municipiul Sibiu, un bărbat a abandonat într-o cutie de carton o pisică cu 4 pui.

În urma discuțiilor purtate cu membrii Animal Life, sibianul a fost de acord ca reprezentanții asociației să captureze pisica, mama puilor, să o sterilizeze, urmând a-i fi returnată, după care a luat în autoturism cutia cu cei patru pui.

Bărbatul însă a abandonat pisica în centrul de sterilizare din comuna Șura Mare, iar puii i-a aruncat în Apoldu de Jos, nefiind găsiți nici până în acest moment. Polițiștii au descoperit că este vorba de un sibian de 68 de ani.

Bărbatul a luat o amendă de 3.000 de lei pentru cele două fapte de abandon, conform prevederilor Legii nr. 205/2004 R, privind protecţia animalelor.

„Lucrătorii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor sancționează cu fermitate orice încălcare a prevederilor legale în domeniul protecției animalelor, în special abandonarea şi/sau alungarea unui animal a cărui existenţă depinde de îngrijirea omului și atrag atenția cu privire la faptul că, în cazul câinilor, fapta constituie infracțiune și se pedepsește conform art. 14, alin. (2) din O.U.G. nr. 155 din 21 noiembrie 2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă penală de la 1.000 lei la 10.000 lei şi confiscarea câinilor”, transmit autoritățile sibiene.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus