Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
31°C

Directorul Spitalului Județean anunță momentul 0 pentru Unitatea de Primiri Urgențe. Uniforme, cursuri de comunicare, concurs pentru funcția de medic șef

Directorul Spitalului Județean anunță momentul 0 pentru Unitatea de Primiri Urgențe. Uniforme, cursuri de comunicare, concurs pentru funcția de medic șef

Daniel Chelcea, directorul Spitalului Clinic Județean Sibiu, anunță o serie de măsuri prin care se dorește optimizarea serviciilor medicale din cadrul Unității de Primiri Urgente (UPU) a unității medicale.

În primul rând, s-a scos la concurs postul de director medical al UPU, iar pasul doi va fi un set de uniforme pentru personalul medical, astfel încât pacienții să cunoască exact funcția acestora, spune directorul spitalului, joi, în cadrul unei conferințe de presă.

„Am decis scoaterea la concurs a postului de medic șef UPU. Acest post e în procedură, concursul va avea loc după jumătatea lunii februarie, pentru că sunt anumite proceduri care trebuie respectate. (...) Pentru că imaginea contează, am hotărât ca la UPU să existe uniforme, pe coduri de culoare,  pacientul să știe exact cu cine stă de vorbă, până să vadă pe ecuson numele. Uniforma e obligatorie”, a anunțat directorul Daniel Chelcea.

El spune că angajații au nevoie de cursuri de comunicare, astfel că s-a luat decizia de a colabora cu Universitatea Lucian Blaga pentru a fi instruit tot personalul în acest sens.

”Continui să cred că avem nevoie de comunicare. Împreună cu ULBS am demarat niște prime contacte, niște cursuri de acest gen. O să vedem în funcție de evoluția pandemiei când se vor realiza Poate (n.r. vom participa) și noi, de ce nu. Și eu voi merge la aceste cursuri. (...) Vor purta uniforma medici, asistente, infirmiere, întregul personal medical, a completat Chelcea.

”Spitalul acesta a fost sub asediu o perioadă lungă de timp. Încrederea, din păcate, în instituția asta e foarte scăzută și ce trebuie să facem noi, împreună cu dumneavoastră, este să restabilim această încredere. Până la urmă dificultățile acestea de comunicare pornesc din ambele sensuri. Avem și noi problemele noastre, pe de altă parte și voi trebuie să ne ajutați”, a transmis Chelcea jurnaliștilor prezenți la conferință.

Directorul spitalului explică faptul că problemele apărute în cadrul spitalului, în ultimii ani, țin de o seamă de condiții speciale.

”Am știut ce-mi asum. Eram în plin an pandemic și cu un sfert de spital în șantier când am preluat această funcție. Mi-am asumat împreună cu toți colegii să ducem lucrurile mai departe. Pe valurile pandemice 4 și 5 am crescut calitatea actului medical. (...) Nu toate se văd acum, o să se vadă de-a lungul timpului”, a mai spus Chelcea.

El spune că unitatea de primiri urgențe e cel mai mare compartiment, cu 5.500 de cazuri pe lună.

”Nu vreau să caut scuze, vreau să aveți o imagine generală. UPU înseamnă 5500 de cazuri pe lună. Pe lângă asta înseamnă din cauza șantierelor lucrul în trei locații diferite, înseamnă lucrul pe două circuite diferite. Pe lângă asta, secțiile din spital, aflate în reabilitare și numărul redus de paturi mărește timpul petrecut de pacienți în urgențe, trebuie pregătite paturi. Toate acestea fac ca activitatea să nu fie la cel mai înalt nivel”, a mai spus Chelcea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

Un sibian

Acum 1 an

cea mai potrivita pentru functie e nevasta-sa!
Raspunde

Canaris

Acum 1 an

Bla bla bla.....Avem nevoie de o asumare a responsabilitatii si de raspunsuri......Cine a acordat asistenta medicala in cazul urgentei oftalmologice medicale(arsura de cornee) ? La cat timp de la prezentare si cum ? Cine a decis sa nu cheme garda de la domiciliu ? Lucruri clare nu aiurelile voastre....Se aude doamna ? Asta asteptam....
Raspunde

Dante

Acum 1 an

De ce doar la UPU concurs pentru funcția de Asistent Sef ? Celălalte secții unde sunt numite aceste asistente, pe ce criterii doar ei știu! Multe cu studii mediocre chiar conduc pe altele cu studii de lungă durată, superioare profesional doar pentru că nu sunt recomandate de terți?? Ia să organizăm domnule manager concursuri pentru posturile de asistent șef pe toate secțiile și să constituie avantaj la interviu studiile de lunga durată, profesionalismul și experiența. Câte din ele au managementul sanitar? 3 din câteva zeci? Normalitatea este încadrarea prin concurs, excepția (cu titlu temporar) este numirea până la organizarea concursului. La Județean care este realitatea din teren? Dacă vorbim de calitatea serviciilor medicale și importanța calității actului medical de care beneficiază toți cetățenii!
Raspunde

Dăncăneț Gabriela

Acum 1 an

Domnul manager, mai bine ar sta de vorba cu angajații UPU ( nu doar cu șefii, și doi, trei medici) că poate dansul nu știe ce frustrări avem. (Poate ne primim și noi vaucerele de vacanta, pe care celelalte secții din spital le-au primit, poate de primim și noi sporurile pe care le meritam, și multe altele....), Așa da instituire doare reguli, nu cred că va rezolva ceva .
Raspunde

Raluca

Acum 1 an

Ce afirmatii face Managerul Spitalului: 1. Suntem in iulie, se spune ca va fi un concurs pentru postul de director medical al Spitalului in februarie, deci peste 8 luni, cu scuza ca sunt diverse proceduri emise tot de Spital . Nimic de modificarea acestor proceduri. 2. Suntem in iulie si se vorbeste de un initierea unui contact cu Universitatea Lucian Blaga, in conditiile in care cursurile incep pe 1 octombrie si cu scuza de pandemie. De ce nu un furnizor de formare profesionala privat, ales prin licitatie, cursuri online? 3. Pandemie, santier, circuite diverse. Adica scuze.
Raspunde

Dr Who Han :)

Acum 1 an

Domnul manager a ramas ancorat in urgentele oftalmologice ( glumesc, desigur...). Adica ne arunca praf in ochi. Rog pe toata lumea care are probleme in spital, sa ii anunte pe redactorii de la Turnul sfatului ( sunt trecute numerele de mobil ale acestora la finalul articolelor) fie cand sunt batjocoriti in spital, fie dupa ce scapa de acolo. Altfel focul se va stinge usor-usor, iar pana nu mai apare vreo persoana publica, nu se va mai lua atitudine. Or sa vina cu scuza ca sunt nervosi si frustrati ca nu se mai construieste noul spital, ca afara e cald sau frig etc etc.
Raspunde

Norm

Acum 1 an

La Spitalul Județean regula nescrisă este că, medicul șef sau cineva din conducere alege asistenta/asistentele sefe pe secții, prin numire, asta este adevărat. Legislația nu are treabă acolo și este trist
Raspunde

FLORIN

Acum 1 an

Din nefericire administratia sibiana este una cu circuit inchis. X din satul Y prieten, nepot, coleg din copilarie, cuscru- azi la institutia A maine la institutia B apoi la institutia C. Rar razbate unu fara radacini in Marginime, rude/ afini in institutii locale si cu carnet de partid.
Raspunde

1

Acum 1 an

Inca unu care cumuleaza pensia speciala cu salariul de bugetar ! Asta si maciunca al nost' ! Nu va mai saturati de functii si bani! Dar se termina toate, va vine randul, nemernicilor !
Raspunde

Mircea

Acum 1 an

Verificati cine a fost de serviciu in data de 23.11.2020. Eram in UPU Sibiu cand au murit 2 oameni din cauza incompetentei. Se agitau pe acolo cadrele medicale ca nu aveau si nu gaseau de ce aveau nevoie pentru ai ajuta. Îi auzeam fiindca vorbeau cu voce tare fiind foarte agitati. Dadeau telefoane disperati sa li se aduca de pe sectii si cand au primit, a fost prea tarziu. Unul de 40 de ani si altul de 60 de ani.
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Amprenta faciala dobândită de roman tâlhar.
Raspunde

Ela

Acum 1 an

Dr Rosca , un om extraordinar, care lupta impotriva unui sistem plin de "pile" ! Am fost fortata sa imi dau "demisia" , iar acest om, a incercat sa lupte cu sistemul insa eram deja compromisi ! Invinsi de cei care au prins radacini, de cei care au dat mai mult ! O.A.M.M.R si-a facut datoria, le multumesc pe aceasta cale ! Comunicare? Ce ar fi sa vorbim de educatie? 4 ani de studii sau 3..in care prezenta ar trebuii sa fie obligatorie ,nu optionala..pe mine,m-a invatat sa comunic, sa fiu empatica, loiala si dedicata actului medical ! Altora le-a dat " putere" sa isi bata joc de actul medical! Eu, care am spus adevarul si am fost in slujba pacientului cu daruire si suflet, am fost "aruncata " afara din sistem , totusi avand posibilitatea sa "platesc" postul..lucru pe care l-am refuzat desigur ! Dr. Rosca , mii de multumiri pentru bunatatea si sinceritatea Dvs. ! Pacat , acest spital nu va merita ! Cu respect ,va salut !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus