Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Ucraina şi Rusia semnează cu Turcia şi ONU acorduri separate privind exportul de cereale ucrainene

Ucraina şi Rusia semnează cu Turcia şi ONU acorduri separate privind exportul de cereale ucrainene

Ucraina şi Rusia au semnat vineri, la Istanbul, două acorduri separate cu Turcia şi ONU privind exportul de cereale şi de produse agricole prin Marea Neagră, relatează agenţiile internaţionale de presă, citate de Agerpres.

Kievul a refuzat să semneze direct textul cu Moscova, care s-a angajat la un acord identic cu Ankara şi secretarul general al ONU.

Miniştrii din Rusia şi Ucraina au semnat acordul separat, evitând cu grijă să se aşeze la aceeaşi masă sau să-şi strângă mâinile la evenimentul de la Istanbul.

"Astăzi, există o rază de lumină în Marea Neagră. O rază de speranţă, şi posibilitate, şi uşurare în lume care nevoie de ea mai mult ca niciodată", a declarat Antonio Guterres la ceremonia de semnare, făcând apel la Rusia şi Ucraina să implementeze acordul pe deplin.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a spus că acordul, semnat şi de Turcia, va ajuta la prevenirea foametei şi la scăderea inflaţiei globale a alimentelor.

foto depositphotos.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus