Vineri,
19.04.2024
Ceata
Acum
2°C

USR propune o nouă comisie în Sibiu: cea pentru mobilitate alternativă

USR propune o nouă comisie în Sibiu: cea pentru mobilitate alternativă

Cei patru consilieri locali ai USR propun pentru viitoarea ședință de consiliu local înființarea unei comisii care să dezvolte proiecte pentru îmbunătățirea siguranței în trafic, să favorizeze mijloacele alternative de mobilitate şi să încurajeze ”diminuarea cotei modale a autovehiculului personal”.

Din comisie ar urma să facă parte patru consilieri locali, de la fiecare partid reprezentat în CL Sibiu, doi reprezentanți ai aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Sibiu și câte un reprezentant de la Asociaţia pentru lnfrumuseţarea Oraşului Sibiu, Asociaţia Urban Bike Revolution, Asociaţia Develop Sibiu, precum și reprezentant de la S.C. Continental Automotive Systems SRL, SC Tursib SA, IPJ Sibiu și unul de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Propunerea e semnată de consilierii USR Diana Mureșan, Raul-Andrei Apostoiu, Ionuţ-Ciprian Ghişe și Ioan Plesciuc.

Ce își propune comisia:

  • Colaborarea cu aparatul de specialitate al Primarului în vederea definirii temelor de proiecte, a notelor conceptuale şi a altor documente pregătitoare pentru procedurile de achiziţie publică ale unor servicii sau lucrări în domeniul mobilităţii urbane
  • Colaborarea cu aparatul de specialitate al Primarului în vederea verificării conformităţii documentaţii lor
  • Colaborarea cu aparatul de specialitate al Primarului în vederea monitorizării stadiului implementării componentei de mobilitate alternativă din Planul de mobilitate urbană durabilă pe toată perioada mandatului actual al Consiliului Local
  • Analiza de specialitate pentru comisiile de specialitate
  • Întocmirea rapoartelor de analiză şi înaintarea acestora către Primar sau Consiliul Local în conformitate cu obiectivele comisiei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Xxx

Acum 1 an

Ce ar însemna...."diminuarea cotei modale a autovehiculului personal"? Asta i telul USR...sa devenim toți trotinetistii!!!! Ok....apoi care o sa fie următorul "proiect" ? Probabil diminuarea....p...și...p...sa devenim toți trans??? Ok...apoi??? Eu zic sa aplice pe ei asta macar așa știm că nu se mai înmulțesc și odată și odată scăpăm de ei!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus