Joi,
29.09.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Funcționari din mai multe localități din Republica Moldova, în vizită în Sibiu. Au fost instruiți în privința ”smart-city"

Funcționari din mai multe localități din Republica Moldova, în vizită în Sibiu. Au fost instruiți în privința ”smart-city

Funcționari ai primăriilor din șase orașe ale Republicii Moldova, au vizitat Sibiul, alături de alte orașe din Transilvania. Pe lângă Sibiu, moldovenii au ajuns și în Brașov, Blaj și Ciugud. Facilitățile transportului electric, conceptul SmartVillag atragerea de investiții europene, au fost printre lecțiile învățate de funcționarii din Moldova, relatează Ziarul Național din Republica Moldova.

Reprezentanți ai orașelor Ungheni, Orhei, Edineț, Soroca, Cahul, Comrat, precum și ai Agenției de Dezvoltare Regională au participat în această săptămână la o vizită de studiu în localitățile Sibiu, Blaj și Ciugud din România.

Cel din urmă oraș vizitat pentru bune experiențe în atragere de fonduri și dezvoltare a fost Sibiu. ”Aici, echipa locală a împărtășit bune practici pentru dezvoltarea unui smart city”, relatează ziariștii moldoveni.

Vizita de studiu a avut loc în cadrul Programului Național de Dezvoltare a Orașelor-Poli 2021-2027, cu susținerea Proiectului „Suport pentru orașele-poli de creștere”, implementat de Solidarity Fund PL în Moldova, cu suportul financiar Polish aid.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Xxx

Acum 2 luni

Habar n au moldovenii cei așteaptă! Smart city aplicat că la SB înseamnă că în localitățile alea de cum pun in aplicare ....ce au văzut aici nu o sa mai aibă nici o gura de canal la nivelul asfaltului!!!! Că sigur aco mai Sint încă...dar dacă iau modelul Sibiului....asta ii așteaptă! Dar că și la Sibiu pot compensa asta cu montarea a n limitatoare de trafic!!!
Raspunde

Birtu

Acum 2 luni

O metoda placuta pentru a face niste functionari fericiti, pleaca in excursie placuta si platita din banii primariilor ! Apoi urmeaza ai nostrii sa le intoarca vizita , bineinteles cu banii primariei si asa mai departe. O metoda smart de a cheltuii banii.
Raspunde

Chirica

Acum 2 luni

"din mai mule localități"... MULE?
Raspunde

Un sibian

Acum 2 luni

aplicatia e o mare pacaleala...si vinovati sunt oamenii din spatele ei!
Raspunde

K.Samuel

Acum 2 luni

NOI am INSTRUIT pe alții privitor la Smart City? Un orb poate călăuzi un alt orb?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus