Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Plata parcării pe timpul nopţii se suspendă la Constanţa şi Mamaia, până la sfârşitul anului

Plata parcării pe timpul nopţii se suspendă la Constanţa şi Mamaia, până la sfârşitul anului

Consiliul Local Constanţa a aprobat, marţi, un proiect de hotărâre prin care plata parcării pe timpul nopţii se suspendă, în municipiu şi în staţiunea Mamaia, până la sfârşitul anului.

"Proiectul de hotărâre pentru suspendarea unor prevederi din cuprinsul Regulamentului de organizare şi funcţionare a parcărilor publice din municipiul Constanţa aprobat prin HCL nr.123/2021 a fost aprobat astăzi de consilierii locali. Obligativitatea plăţii tarifului de parcare din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia, între orele 19,00-09,00, va fi eliminată până la 31 decembrie 2022, inclusiv", se arată într-un comunicat al Primăriei Constanţa transmis AGERPRES.

Citește și Doar parcarea pe zi costă la Mamaia aproape 100 de lei. Hotelierii au refuzat un abonament anual ce ar fi redus costul la doar 17 lei

Conform aceleiaşi surse, demersul vine în completarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a parcărilor publice din municipiul Constanţa, care prevedea, încă de la intrarea în vigoare, posibilitatea ca toţi agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în zona "zero" să poată să beneficieze de un abonament unic în valoare de 199 de lei pe lună şi de un abonament suplimentar în valoare de 499 lei pe lună.

Citește și Parcările din Constanța și Mamaia ar putea deveni gratuite, pe timpul nopții. Primarul Constanței acuză atacuri „vizibil îndreptate împotriva litoralului românesc”

"Totodată, modalitatea prin care hotelierii închiriază locurile de parcare din staţiunea Mamaia va fi îmbunătăţită de comun acord, între Confort Urban şi agenţii economici, prin simplificarea modalităţii de contractare şi introducerea unor abonamente la purtător. Aceştia vor putea pune la dispoziţie turiştilor un abonament ce le va permite acestora să parcheze oriunde în zona 0, şi nu doar într-un loc specific, stabilit în prealabil. Hotelierii pot pune la dispoziţia turiştilor locuri de parcare închiriate cu 70 bani/oră, cel mai mic tarif care poate fi plătit în municipiul Constanţa pentru plata parcării", se mai menţionează în comunicat.

Primăria Constanţa precizează că în staţiunea Mamaia, din cele 6.900 de locuri de parcare, sunt contractate doar 100 cu abonament unic, iar aproximativ 1.200 cu abonament suplimentar, prin noua măsură dorindu-se creşterea numărului locurilor contractate de către hotelieri, care în prezent este de 1.300.

Şi administraţia locală din Mangalia decisese anterior, pe 14 iulie, eliminarea taxei de parcare în oraş şi staţiunile turistice arondate - Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter şi Neptun-Olimp - până la sfârşitul actualului sezon estival.

foto depositphotos.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 2 luni

Din nou.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus