Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
8°C

15.000 de persoane au participat la ARTmania, weekend-ul trecut. S-au pus în vânzare biletele pentru ediția de anul viitor

15.000 de persoane au participat la ARTmania, weekend-ul trecut. S-au pus în vânzare biletele pentru ediția de anul viitor

15.000 de pasionați de muzică și arte s-au bucurat de concertele oferite de 14 trupe internaționale și din România, de activități conexe, activități creative și de concursuri cu premii la ediția ARTMania din acest an. Alături de echipa festivalului și de parteneri, peste 100 de voluntari au făcut posibilă desfășurarea ediției aniversare din acest an.

La nivel muzical, ARTmania Festival 2022 a scris o serie de premiere pentru piața din România:

- Mercyful Fate (DK) – reunită după un lung hiatus care a durat până în 2020, la începerea pandemiei, legendara trupă, creație a iconicului King Diamond, a ales festivalul ARTmania pentru primul lor show din România, opțiune care s-a materializat în cadrul ediției din acest an a festivalului.

- Transatlantic – super-grupul prog din care fac parte Mike Portnoy (ex-Dream Theater, tobe), Neal Morse (ex-Spock’s Beard, voce, chitară, clape), Pete Trewavas (Marillion, chitară bas) și Roine Stolt (The Flower Kings, chitară) a concertat pentru prima dată în România

- The Pineapple Thief (UK) – proiectul personal al cunoscutului muzician britanic Bruce Soord a concertat pentru prima dată în țara noastră

Line-up-ul celei de-a 15-a ediții a fost îmbogățit de o serie de nume faimoase la nivel internațional: Meshuggah (SE), Testament (SUA), Cult of Luna (SE), Leprous (NO), The Pineapple Thief (UK), Stoned Jesus (UA), The Vintage Caravan (ISL), alături de Alternosfera (MD), Bucovina, Dordeduh, Taine și de tânăra trupă sibiană Revolver.

Activități recreative, proiecții de film și ateliere

Show-urile de pe Scena Mare și zona Rockwatch au fost completate de o varietate de evenimente culturale la care participanții la ARTmania Festival au avut intrare gratuită în baza brățării de festival:

- Activități creative și sesiuni pentru lectură pentru copii și adulți – oferite în Piața Mare în colaborare cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu;

- Proiecții de filme – pasionații de cinema au putut viziona filme cunoscute oferite în baza colaborării cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu;

- Activări creative, zonă de lectură și de vilinuri oferite de librăriile Cărturești, alături de care festivalul ARTmania a lansat raftul online “CărturEȘTI de nesupus” (https://carturesti.ro/raft/raftul-artmania-2022-1191931 ), o colecție de cărți pentru mințile libere, care sunt gata să zboare pe aripile imaginației.

- Iubitorii de literatură au reducere de 20%, în perioada 15 iulie-15 august 2022, la achiziționarea online a titlurilor din raftul „CărturEȘTI de nesupus” dacă folosesc codul ARTMANIA2022.

- Expoziții de artă cu acces gratuit pentru studenți – puse la dispoziție de Muzeul Naţional Brukenthal;

- Vizite la muzee. Pentru ca expriența culturală să fie completă, între concerte, persoanele cu brățară de festival au avut acces gratuit în spațiile expoziționale ale Complexului Național Muzeal ASTRA și la seminariile, activitățile și evenimentele desfășurate de muzeu în perioada festivalului, evenimente precum Olimpiada „Meșteșuguri Artistice Tradiționale”.

- Seminar de fotografie pentru pasionații de imagini - susținut de cunoscutul fotograf de evenimente Miluță Flueraș.

Cea de-a 16-a ediție a ARTmania Festival va avea loc în perioada 28 – 30 iulie 2023, abonamente pentru ediția 2023 a Festivalului ARTmania fiind deja disponibile, în stoc limitat, pentru vânzare, la preț special, pe artmaniafestival.ro.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus