Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

50.000 de metri pătrați de vegetație au ars în ultimele 24 de ore, în județul Sibiu

50.000 de metri pătrați de vegetație au ars în ultimele 24 de ore, în județul Sibiu

Cinci incendii de vegetație au fost stinse în ultimele 24 de ore, de pompierii sibieni. Focul a afectat o suprafață totală de aproximativ 50.000 de metri pătrați.

În contextul numărului tot mai mare de incendii, pompierii îi avertizează în continuare pe cetățeni să aibă grijă atunci când folosesc foc deschis în natură. De asemenea, efectuează exerciții de pregătire pentru stingerea incendiilor cauzate de utilizarea focului în spații deschise. Un astfel de exercițiu s-a desfășurat astăzi, în Agnita, în apropierea Ocolului Silvic Agnita - pădurea Steinburg.

Scenariul acestui exercițiu a fost stingerea unui incendiu de fond forestier, izbucnit în urma nerespectării regulilor de utilizare a focului deschis în spații deschise. Au fost mobilizate două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, din cadrul Stației Agnita, transmite sg.maj. Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

pompieri pădure

Măsuri de prevenire a incendiilor de vegetație

Având în vedere că arderile necontrolate pot provoca adevărate dezastre, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu recomandă respectarea următoarelor măsuri de prevenire:

-este interzisă arderea vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale pe timp de vânt;

-pentru ca arderea să poată fi controlată, vegetaţia uscată şi resturile vegetale se colectează în grămezi, în jurul cărora se curăţă vegetaţia pe o suprafaţă de aprox. 5mp;

-arderea vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale se face numai pe timp de zi, activitatea fiind permanent supravegheată până la finalizarea operațiunii;

-arderea se efectuează numai în zone care să nu permită propagarea focului la gospodăriile populaţiei, plantaţiile agricole, fondul forestier, reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale etc;

-la terminarea activităţii se va urmări stingerea totală a focului înainte de a părăsi locul arderii, fiind interzisă acoperirea cu pământ a focarelor.

În scopul prevenirii și reducerii riscurilor, pompierii ISU Sibiu desfășoară zilnic patrulări pe raza județului în scopul identificării eventualelor focare de incendiu vegetație uscată.

pompieri foc pădurepompieri foc pădure

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus