Luni,
03.10.2022
Innorat
Acum
10°C

Cele trei noi creșe ale Sibiului tot n-au personal. Viceprimarul cere USR să facă lobby. ”Domnule viceprimar, dumneavoastră aveți ministerul”

Cele trei noi creșe ale Sibiului tot n-au personal. Viceprimarul cere USR să facă lobby. ”Domnule viceprimar, dumneavoastră aveți ministerul”

Cu o lună înainte de data anunțată pentru deschiderea a trei noi creșe din Sibiu, situația personalului necesar tot nu este rezolvată. Chestiunea ține de Ministerul Educației și structurile subordonate.

”La 1 septembrie vor fi gata încă 260 de locuri în creșe, proaspăt făcute, modernizate, cu tot ceea ce trebuie la dispoziție. Așa că ceea ce ar mai fi de făcut cred că ar fi un pic de lobby prin reprezentantul pe care l-ați trimis cândva la Ministerul Educației ca și secretar de stat, dumneavoastră, USR-ul. Astfel încât, la 1 septembrie, aceste creșe să nu stea goale, ci să aibă personal în ele. Personal care să poată fi angajat, plătit și să aibă grijă de copiii sibienilor”, s-a adresat Alexandru Dumbravă (foto), viceprimarul liberal al Sibiului, consilierilor USR Sibiu în ședința Consiliului local din această săptămână.

Fost inspector școlar general al județului, Dumbravă a făcut referire la Radu Szekely, cel care în februarie 2021 a fost numit secretar de stat în Ministerul Educației, ca tehnocrat, de către USR. În septembrie 2021 a fost demis de premierul din acea vreme, Florin Câțu. A rămas, însă, consilier al ministrului Educației.

Reprezentanții USR în Consiliul local Sibiu s-au arătat surprinși de cererea viceprimarului PNL, în condițiile în care Ministerul Sănătății este condus de liberalul Sorin Cîmpeanu. ”Domnule viceprimar, dumneavoastră aveți ministerul. Ministerul e la dumneavoastră, la PNL. Adică să facem noi lobby, când dumneavoastră sunteți la guvernare? Mă scuzați, dar cred că puteți mai degrabă dumneavoastră să faceți lobby”, i-a replicat Diana Mureșan, consilier local din partea USR.

Cele trei noi creșe care ar urma să se deschidă în această toamnă au fost amenajate de către Primăria Sibiu în Piața Cluj (50 de locuri), Țiglari (90 de locuri) și Vasile Aaron (60 de locuri).

Citește și Cu trei noi creșe promise din toamnă, Sibiul riscă să rămână fără îngrijitoare

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

R

Acum 2 luni

Tupeu de borfas!
Raspunde

F slabi

Acum 2 luni

Asta da management, sa ceri altcuiva sa faca “lobby” Chiar asa, are vreo scoala de management in CV sau e “nascut” sef, are managementul in ADN, ca si altii pusi jn functie de partid, nu are nevoie de carte
Raspunde

SB

Acum 2 luni

Ma gandesc ca lobby-ul domnului Dumbrava si al PNL Sibiu pe langa noul secretar de stat Adrian Raulea de la Ministerul Fondurilor Europene fiul doamnei Raulea membra PNL Sibiu, minister unde PNL are si ministrul, a fost facut deja si vom avea suficienti bani pentru noul spital din fondurile europene. Multumim Dumbrava Minutata!
Raspunde

Dragos

Acum 2 luni

Când îți pui încrederea în USR PLUS pentru a rezolva o problemă cu ceva ce ține de familie copiii.... Ii că și cum ai spune lupului sa aibă grijă de turma ta de mielușei
Raspunde

Ade

Acum 1 lună

Când se vor scoate posturile, și vor vedea ce salarii sunt, sint curioasa câte doritoare se vor înscrie sa îngrijească 8h copilași sub 3ani,cu un salar tăiat "à la Ministerul Educației"
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus