Sâmbătă,
13.08.2022
Cer Senin
Acum
19°C

Cea mai scumpă masă la McDonald's. Amendă de 2.000 de dolari pentru un pasager care transporta ilegal două sandviciuri, în Australia

Cea mai scumpă masă la McDonald's. Amendă de 2.000 de dolari pentru un pasager care transporta ilegal două sandviciuri, în Australia

Un pasager care a sosit în Australia din Indonezia a fost amendat cu aproape 2.000 de dolari americani după ce a fost prins cu două sandviciuri McMuffin şi un croissant cu jambon în rucsac de către poliţiştii de frontieră, relatează AFP, citat de Agerpres.

Câinele Zinta a adulmecat rapid sandviciurile transportate ilegal pe aeroportul Darwin din Australia, ceea ce i-a adus bărbatului o amendă usturătoare, au declarat luni autorităţile.

"Aceasta va fi cea mai scumpă masă la McDonald's pe care acest pasager a avut-o vreodată", a declarat ministrul australian al Agriculturii, Murray Watt.

Australia dispune de o legislaţie foarte strictă în materie de biosecuritate, destinată să protejeze importanta industrie agricolă a ţării de potenţiali dăunători sau boli.

Autorităţile australiene sunt în prezent în alertă maximă în urma unui focar de febră aftoasă în Indonezia, iar toate importurile de carne din această ţară sunt monitorizate.

Boala nu prezintă niciun risc pentru oameni, însă este o afecţiune virală gravă şi foarte contagioasă pentru animale.

În valoare de 2.664 de dolari australieni, amenda este echivalentă cu costul a 567 de sandviciuri McMuffin în Sydney sau cu mai multe zboruri dus-întors către Bali. 

foto ilustrativă depositphotos.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Sparrow

Acum 1 săptămână

Asadar, si pe alte meleaguri lumea si-a pierdut complet mintile! Dacā îi confisca merindea nu era suficient?
Raspunde

Gastronomul

Acum 1 săptămână

Fraier! A si transportat ceva! Poate ca sa se faca un studiu acolo, nu sa fie consumate!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus