Miercuri,
09.10.2024
Cer Senin
Acum
10°C

”Meci” între Dani Coman și Astrid Fodor: ”Afirmațiile sunt eronate și dezinformează”. ”Dacă am deranjat, nicio problemă, pleacă Dani Coman de la Sibiu”

”Meci” între Dani Coman și Astrid Fodor: ”Afirmațiile sunt eronate și dezinformează”. ”Dacă am deranjat, nicio problemă, pleacă Dani Coman de la Sibiu”

Reacția președintelui AFC Hermannstadt, Dani Coman, după meciul cu FC Botoșani (1-1) nu a rămas fără ecou în Primăria Sibiu. Un comunicat semnat de primarul Astrid Fodor a fost transmis televiziunii Digisport, iar sportivului i se reproșează că dezinformează.

Aproape 2 milioane de euro de la Primăria Sibiu, în 4 ani

Primăria anunță că AFC Hermannstadt a primit în ultimii patru ani aproape 9 milioane de lei.

”Afirmațiile domnului Daniel Coman, președintele clubului FC Hermannstadt, cu privire la lipsa de sprijin financiar pentru club din partea autorităților locale, sunt eronate și dezinformează. Primăria Sibiu a alocat constant, în fiecare an, sume pentru finanțarea activității sportive a clubului FC Hermannstadt, pentru categoriile de cheltuieli pe care legislația ne permite să le finanțăm din bani publici.

În ceea ce privește finanțarea activității sportive a acestui club, doar în ultimii patru ani, sumele pe care Primăria le-a pus la dispoziție clubului totalizează aproape 9 milioane de lei, FC Hermannstadt decontând mai puțin de jumătate, adică 3,8 milioane de lei. De altfel, Primăria Sibiu investește constant în sport și în facilități sportive.

Pe lângă investiția majoră de modernizare a Stadionului Municipal care va putea fi folosit nu doar de FC Hermannstadt, ci de orice echipă care face performanță, Primăria Sibiu construiește și alte spații pentru practicarea sportului. Prin urmare, nu doar că suntem deschiși și implicați în dezvoltarea sportului sibian ci, mai mult, sprijinim financiar substanțial desfășurarea activităților sportive din oraș”, se arată în comunicatul transmis de primărie.

”Echipele finanțate exclusiv de primării, ceea ce nu se întâmplă la Sibiu, ar putea da un salariu mediu pe economie”

Președintele AFC Hermannstadt susține însă că banii primiți de la primărie nu pot fi folosiți pentru salarii, fiind acordați prin intermediul ”agendei sportive”.

”De ce nu se pot deconta toți? Sunt dați pe agenda sportivă, nu pot fi folosiți pentru salarii și pentru alte lucruri majore. Nu vreau să intru în polemică cu nimeni, dacă am deranjat, nicio problemă, pleacă Dani Coman de la Sibiu. Mihai Rotaru, care mi-e prieten, are dreptate parțial.

Nu am spus că cerem ajutorul doar autorităților locale, ci și oamenilor de afaceri din Sibiu. Eu aș fi de acord și cu ceea ce a spus Mihai. Bun, echipele finanțate exclusiv de primării, ceea ce nu se întâmplă la Sibiu, ar putea da un salariu mediu pe economie. Atunci nu cred că cineva ar mai avea ceva de comentat. Se poate face un parteneriat public-privat cu primăria, poate intra ca membru în club”, a explicat Coman.

El spune că va urma o întâlnire cu primarul Astrid Fodor pentru a lămuri lucrurile.

”Am fost sunat de doamna primar și joi ne vom întâlni. Nu cred că am dezinformat când am spus că echipa merită mai mult sprijin, mai mult interes din partea tuturor. Știu discuțiile care au fost când echipa era în Liga 2 și se spunea: Promovați! De joi, putem discuta mai multe. E greu de spus ce se va întâmpla, cert e că lucrurile nu sunt normale. Normalitate e la Craiova, ce face Mihai Rotaru.

De când a intrat în fotbal nu a existat zi de întârziere la salarii, la furnizor, la nimic. Și la Sibiu sunt privați, e echipa lor. Cât au putut au finanțat, din păcate, pandemia, războiul din Ucraina, au făcut ca afacerile să nu mai meargă la fel și au probleme. De aia am cerut ajutorul autorităților pentru că e echipa Sibiului. Când această echipă va fi la Sibiu, sunt convins că vor veni 10.000 de oameni la meci”, a spus Dani Coman, citat de Digisport.

O apreciază pe Daniela Cîmpean

Dani Coman a declarat după meciul cu FC Botoșani că nimeni nu s-a interesat de echipă, din administrația locală, în afara președintei Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.

„Am sperat că, odată cu promovarea, lucrurile se vor schimba în bine. Din păcate nu s-a schimbat absolut nimic, sunt aceleași probleme ca înainte. Atunci mă întreb în fiecare zi de ce se mai construiește stadionul la Sibiu. Pentru ce? Dacă această echipă nu are pic de sprijin, nu există pic de interes de la nimeni din Sibiu, exceptând-o pe doamna Daniela Cîmpean, care ne-a ajutat atât cât a putut.

De ce la alte echipe, în alte județe, precum Buzău, Argeș, Iași, Cluj, se pot finanța echipele de către primării, și la Sibiu nu? Dacă nu se vrea ca această echipă să facă performanță, să ne spună și nouă să ne luăm bagajele și să plecăm!

Efectiv îmi e rușine să intru în vestiar. Am creat o echipă de jucători care au mare caracter alături de Radu Neguț și de Măldărășanu, jucători care n-au comentat vreodată, indiferent unde s-au antrenat, că a fost ploaie, vânt sau zăpadă”, a spus atunci Coman.

La mijlocul lunii noiembrie 2021, Daniela Cîmpean s-a întâlnit cu președintele AFC Hermannstadt, cei doi precizând că se poate colabora în interesul sportului județean, fără a se preciza modalitățile concrete.

Inițiativa întâlnirii a aparținut conducerii Consiliului Județean, iar președintele echipei de fotbal FC Hermannstadt, Dani Coman, a spus atunci că evenimentul a fost unul productiv pentru sportul sibian.

”Am fost primiți foarte bine și s-a discutat despre viitor, în special despre dezvoltarea fotbalului la nivel de copii și juniori, pe lângă dezvoltarea fotbalului sibian, în general. Am plecat optimist de la această întâlnire, cu sentimentul că am întâlnit o doamnă din toate punctele de vedere, căreia îi pasă de sport”, a declarat Dani Coman, președintele FC Hermannstadt. Acesta nu a dorit să comenteze informațiile legate de o eventuală susținere financiară a echipei din partea CJ Sibiu.

Și Daniela Cîmpean declarat atunci pentru Turnul Sfatului că există premisele unei bune colaborări de viitor, în special în beneficiul copiilor pasionați de fotbal.

”A fost o primă întâlnire constructivă, în care am avut parte de un dialog cu profesioniști și pasionați ai sportului, ceea ce îmi dă speranța că vom putea dezvolta pe viitor o colaborare în beneficiul fotbalului sibian. Viziunea comună de a susține mai consistent grupele de copii și juniori ne apropie și mai mult în acest demers”, a explicat Daniela Cîmpean.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

22 comentarii

Nemultumitului i se ia darul

Acum 2 ani

Daca sunt asa de grozavi de ce nu reusesc sa se autofinanteze singuri? A facut primaria un sondaj printre sibieni sa vada cati dintre acestia ar fi de acord ca din impozitele lor sa fie sponsorizata aceasta echipa? Pe multi pur si simplu nu-i intereseaza fotbalul. Si poate acestia vor banii lor sa fie investiti de primarie pentru bazine de inot, partii de schi, terenuri de baschet sau altceva, nu in fotbal.
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 ani

Daca bagi bani cum trebuie in fotbal, se intorc mai multi. Primaria poate sa scoata mult peste ce investeste si poate folosi banii la alte chestii. Si daca iese fotbalul pe primul loc, ce mai spuneti?
Raspunde

Vasilikis

Acum 2 ani

Echipa este privata. Exista doi mari investitori de carton, Claudiu Rotar și Bacila, care împrumută clubul cu sume de bani care se albesc în acest mod. Mai sunt și alți membrii fondatori, 8 mai exact, care sunt doar ptr decor. Ce treaba are primăria sa se implice financiar într-o întreprindere privata?? Pune la dispoziție baza sportiva și alte facilități și atât. Eu ca antreprenor privat nu pot sa cer primăriei Sibiu sa se implice financiar în activitatea firmei mele!!! Sunt destule exemple de cluburi care nu sunt legate de finanțări de la administrațiile publice:doua cluburi din Craiova, Botoșani, Cluj, Constanța, Botoșani etc... Investitorii Rotar și Bacila sa caute soluții sau sa se retragă dacă fabrica de albit bani nu mai functioneaza
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Poetul Garii de Nord

Acum 2 ani

De unde stii ca se "albesc bani", lucrezi la Garda Finaciara? Ceva dovezi avem?
Raspunde

...

Acum 2 ani

Cei doi nu sunt investitori. Sunt creditori. Dar trecand la alta problema, se vorbea la inceputul campionatului despre implicarea Romgaz si Transgaz in destinul echipei. Eu am crezut initial ca este un trombon, insa negocierile (reale) au esuat. Aud ca cele 2 companii doreau sa intre in actionariat, pe cand cei din conducere ii doreau doar ca si sponsori. Afacerea a cazut si din pacate ramanem in mediocritate. Si acum si pe viitor pentru ca cei enumerati anterior nu au forta financiara sa ne scoata din aceasta stare, iar ceilalti care sunt fondatori, intradevar, nu mai dau niciun ban.
Raspunde

Cornel

Acum 2 ani

Maxim de tupeu să cerșești bani publici pentru salarii într-un business privat. Singura finanțare pe care ar trebui să o facă primăria e pentru sportul de masă.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gertrude Lorgean

Acum 2 ani

In burgul nostru nu avem nevoie de sporturi pentru vagabonzi, ci de festivale de muzica simfonica, teatru si cultura! Sibiul este un hub al culturii mondiale si asa trebuie sa ramana! Nu votam romani la alegerile locale!
Raspunde

Un cititor

Acum 2 ani

Burgul vostru? De când?
Raspunde

Claus

Acum 2 ani

Fotbalul romanesc nu are un management real,toti pamblicarii au ajuns la conducere,fiind privati desigur,dar cer bani de la stat...pei si eu am nevoie de bani la societatea meacum fac? Sponsorizari abonamente/bilete reclame drepturi tv,ar trebui sa se reflecte in salariile totale,de la jucator la cel ce matura tribunele... Care e produsul/serviciul acestei societati?Fotbalul,pei bun draga fotbalist muncesti primesti bani,nu?PA,de ce sa ei niste mii de euro pe luna daca nu produci niste alte zeci de mii?Spalare de bani,primeasti de la stat si ii incasezi pe persoana fizica,clasic FSN-ist ca in anii 90 cand a aparut privatizarea s a impartit actiunile interprinderilor si fabricilor tuturor,si la urma cineva smecher le a cumparat pe 2 lei,ca romanul de rand nu stia ce sa faca,cu acele bucati de hartie.
Raspunde

Un sibian

Acum 2 ani

inca o IMENSA EROARE la primaria Sibiu...sa pui "la dispozitia" unu club privat 9 mil e o mare TAMPENIE...pentru tot ce depaseste 500 mii ar trebui intrebati platitorii de impozite daca aproba cheltuiala!!! MEGA ABERATIE!!!
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 ani

Asa e in Romania, primaria Sibiu chiar da putin fata de altii. Normal ar fi sa caute investitori, impreuna cu cei care sunt deja. E pacat sa nu sustii o chestie care o sa-ti produca bani si imagine. Uitati-va in vest...
Raspunde

R

Acum 2 ani

Multumim. La revedere Dani Coman! In loc sa sprijine financiar chiar si cu un salariu mediu de persoana societatea privata la care lucreaza domnul Coman, Primaria sau alte societati private mai bine ar sprijini grupele de copii si nu doar cele de fotbal. Sunt ateata cluburi sportive de copii in oras.
Raspunde

Ionel Popa

Acum 2 ani

Sportul de masă trebuie promovat, nu îmbuibarea unor pseudo-vedete. Cu banii care merg către fotbal într-un an se poate susține un club comunitar pentru 5-10 ani. Iar beneficiile sunt semnificative, oamenii sunt mai sănătoși și conștienți de mediul în care trăiesc. Care e avantajul dacă se duc bani publici către sportivi de performanță la care ne uităm de pe margine bând bere și mâncând semințe? Aaa, dacă doresc entități private să investească, foarte bine, vedeți cazul CFR Cluj.
Raspunde

Parinte de sportiv

Acum 2 ani

Asa-i. Daca a ajuns sa vorbeasca la pers a -III -a despre propria persoana dejae cu capul. “Pleaca Dani Coma” in loc de “plec eu”? Cat despre sport de masa sunt copiii in parcurile mobilate ptr streetworkout , cu antrenamente si conditie fizica e celenta, care nu primesc NIMIC de la primarie, in afara de mobilierul in si e, o idee. ff buna!!!! Acesti copiii NU SUNT primiti ka Sala la Clubul sportiv sa se antreneze ptr competitii pe saltele!!! Asa seincurajeaza sportul de CSS. Ptr ca sunt educati, stiu ce vor, si nu mai tolereaza aerele unor antrenori .
Raspunde

Ion

Acum 2 ani

Nu ati putea pleca amandoi de mana? Nici unul nici alta nu ati facut nimic pentru Sibiu. Ce-i drept doamna a tocat mai multi bani decat tanarul presedinte. Halal manager, doar sa cerseasca, dar mai e unul tinut tot in puf de primarie, mare manager si el la CSU SIBIU. Alta "fabrica" de albit bani.
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 ani

Are 5 puncte in 3 meciuri, nou promovata...ce sa spun, nimic...
Raspunde

Dani Goman, GO!

Acum 2 ani

Dacă astea sunt ideile lui Dani Coman, atunci el a piedut deja meciul de care vorbește articolul. Poate să plece deja la echipele alea finanțate de la buget, că toți fotbaliștii au vise umede după sistemul de sponsorizare de stat și șperțuială instituțională din perioada comunistă. Nu mai ține să ai echipă privată și să faci afaceri din banii noștri. Mai veniți, mă, și cu idei ca în Vest!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Astrid

Acum 2 ani

Dna primar nu vrea sa ajute FCH pentru ca ea vrea sa dispara aceasta echipa sa ii faca loc, preferatului ei, Birt. De aceea nu le da bani, nu ajuta cu nimic, peste tot se plimba cu Birt si il prezinta ca sefiul echipe sibiene...acesta este raspunsul pe care toti se fac ca nu il stiu
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 ani

Dupa aceea ajunge Birt cu Inter in prima liga, intra in insolventa, da faliment...ca Vointa, FC Sibiu, Interul vechi...asa se face performanta financiara in fotbalul sibian.
Raspunde

Seba

Acum 2 ani

Trebuie sa existe un echilibru. Unii nu vor sport, dar altii vor. Daca intentia a fost de promovare in prima liga, obiectiv comun realizat si de laudat, atunci a fost si un scop. Imaginea orasului este sustinuta si de echipele sportive ale orasului, nu doar de agenda culturala. Ca veni vorba, unele festivaluri si evenimente sunt apreciabile, dar unele sunt pseudo-culturale, circ de strada, subcultura, stritfudurui.
Raspunde

V

Acum 2 ani

Sibienii nu sunt de acord ca primaria sa finanteze din impozitele lor fotbalul local. Nu sunt mari microbisti si mai exista si alte sporturi inafara de fotbal. Sibiul nu e Urziceni, Clinceni......sau pe unde a mai fost Coman..
Raspunde

Sportul este artă

Acum 2 ani

Fotbalul inseamna sanatate pentru copiii din oras la fel ca si restul sporturilor, miscarea înseamna viata, investesti in sport investesti in viitorul copiilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus