Sâmbătă,
13.08.2022
Cer Senin
Acum
21°C

4 soluții pentru a fi pregătit financiar pentru orice situație

4 soluții pentru a fi pregătit financiar pentru orice situație

De-a lungul vieții ne întâlnim cu diferite situații, care ne influențează relația cu banii. Veniturile, indiferent de ordinul acestora de mărime, nu ar trebui să fie singurul pilon pe care să te bazezi atunci când vine vorba despre cheltuieli. Discutăm în cele ce urmează despre pregătirea financiară pentru orice situație, dar și despre soluțiile pe care le ai la îndemână pentru o viață mai bună.

Contul de economii- pentru situații de viitor

Desigur, economisirea este cea mai bună soluție pentru a fi pregătit pentru lucrurile care urmează în viață, iar acest lucru presupune nu doar strângerea unei sume de bani, ci și limitarea cheltuielilor care nu își iau rostul. Dacă vrei să economisești rapid, poți pune un anumit procent din venitul tău deoparte (circa 5%) și de asemenea poți renunța la lucrurile mult prea costisitoare, cum ar fi abonamentele pe care nu le utilizezi, mesele în oraș sau hainele și accesoriile prea scumpe.

Fonduri de investiții - pentru creșterea veniturilor

Dacă vrei să îți crești veniturile progresiv, atunci ar trebui să iei în calcul și ideea de a investi. Poți investi în acțiuni, în criptomonede, în titluri de stat, în aur sau într-o afacere pe care să o creezi de la zero. Trebuie să înțelegi însă că fiecare investiție este supusă unor riscuri, deoarece nu ai cum să știi în ce fel evoluează piața.

Ca segmente sigure pentru a investi pot fi menționate nișele de consum, HoReCa, produsele de îngrijire personală, instrumentele educaționale sau titlurile de stat. Cel mai indicat este să discuți cu un consultant în planificare financiară, care să te îndrume spre cea mai bună soluție în care să îți investești banii.

Împrumuturi pentru soluții pe termen scurt

Dacă ai nevoie de bani urgent și nu ai un fond de economii și nici unul pentru situații neașteptate, atunci o soluție concretă și eficientă este să apelezi la un credit cu aprobare online. Alegerea unui credit nebancar este o opțiune foarte bună, deoarece spre deosebire de creditele oferite de bănci aceste împrumuturi se acordă mai rapid, fără dosare, acte sau drumuri inutile care duc doar la pierderi de timp.

În plus, un împrumut rapid nebancar poate fi rambursat cu o mai mare ușurință, termenele și graficele permițându-ți să stingi împrumutul într-un timp scurt. La bănci acest lucru nu este posibil, drept urmare un împrumut rapid online te poate ajuta să primești banii necesari fără a aștepta foarte mult timp.

Caută în permanență să evoluezi

Este recomandat să alegi mereu să evoluezi, să crești și implicit să găsești job-uri mai bine plătite, care să nu îți ofere doar stabilitatea financiară. Din contră, alege locuri de muncă plătite conform nivelului de studii sau orelor de lucru și calibrează veniturile în funcție de cheltuielile pe care le ai.

În acest fel, având în vedere toate aceste aspecte, vei reuși să fii pregătit în permanență pentru orice situație, indiferent cât de provocatoare ar fi. Alege inspirat și ai grijă de banii tăi, pentru ca situația ta financiară să fie mereu într-o continuă creștere.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus