Sâmbătă,
01.10.2022
Innorat
Acum
16°C

A luat 76 de credite online, furând poze ale cărților de identitate. Polițiștii l-au reținut

A luat 76 de credite online, furând poze ale cărților de identitate. Polițiștii l-au reținut

Polițiștii sibieni au reținut în această dimineață un bărbat care a luat credite de 80.000 de lei, folosind fotografiile furate ale unor documente de identitate.

Este vorba de un dosar penal deschis de polițiștii sibieni pentru fraudă informatică și fals informatic, deschis ca urmare a faptului că o societate de creditare s-a trezit cu credite date unor persoane care nu le-au solicitat, iar banii au ajuns în alte conturi. În urma cercetărilor, polițiștii au ajuns pe urmele unui bărbat de 35 de ani, care locuiește în comuna Mărăcineni din județul Argeș. În dimineața zilei de joi, polițiștii au organizat o percheziție în casa acestuia, în urma căruia bărbatul a fost reținut.

”Bărbatul este bănuit că, în perioada ianuarie – martie 2021, aflat în posesia fotografiilor electronice ale cărților de identitate ale unor persoane fizice și folosindu-se fără drept de datele de stare civilă ale acestora, ar fi introdus pe o platforma informatică de creditare online date informatice nereale cu privire la identitatea sa, statutul profesional, intenția și posibilitățile efective de rambursare și ar fi încărcat în format electronic extrase bancare falsificate, presupus a fi fost eliberate de o unitatea bancară pe numele solicitanților. Prin acest mod de operare, bărbatul ar fi obținut 76 de credite online de la societatea de creditare, prejudiciind interesele acestei societăți cu suma de aproximativ 80.000 lei”, descriu polițiștii sibieni, într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului. 

Reținut pentru 24 de ore de către polițiști, bărbatul va fi prezentat procurorului de caz în vederea stabilirii măsurilor preventive necesare. ”Cercetările continuă la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice  Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, în vederea identificării și documentării întregii activități infracționale a persoanei în cauză”, se mai arată în comunicatul amintit.

Sursa foto: depositphotos.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus