Miercuri,
23.04.2025
Partial Noros
Acum
20°C

Sfaturi despre cum să negociezi o creștere salarială

Sfaturi despre cum să negociezi o creștere salarială

V-ați săturat de nivelul actual al salariului, dar nu ați obținut pășuni mai verzi în altă parte? Nevoile tale cresc în timp ce salariul tău rămâne la fel? Atunci este timpul să solicitați o creștere salarială care să vă protejeze împotriva creșterii costului vieții.

Cu toate acestea, trebuie să vă ascuțiți abilitățile de negociere pentru a obține ceea ce aveți nevoie și meritați. Vestea bună este că această abilitate este ușor de învățat, la fel cum este super ușor să aplicați pentru un online credit atunci când apare o urgență.

În această postare, împărtășim sfaturi care îți vor condimenta negocierea și îți vor crește șansele de a obține o mărire de salariu cu peste 80%. Rămâi pe această pagină pentru a învăța și a câștiga mai mult.

1. Pregătiți-vă

Pregătirea adecvată și în timp util este prima cheie a succesului în negociere. Altfel, a nu-ți planifica negocierea înseamnă a planifica eșecul la masa negocierilor. Pregătirea mentală este prima etapă de înlăturare a celui mai mare obstacol din calea ta - frica.

Pregătirea vă ajută, de asemenea, să determinați rata actuală de piață pentru poziția dvs. în industria dvs. Această etapă vă ajută să vă determinați valoarea și de unde să începeți negocierea.

2. Faceți cercetări

De asemenea, este benefic să cercetați compania dvs. pentru a ști dacă este în măsură din punct de vedere financiar să vă acorde majorarea. Asigurați-vă că angajatorul dvs. are suficienți bani pentru a vă mări salariul dvs. și pe cel al altor angajați care ar putea, de asemenea, să solicite aceeași mărire. Puteți obține aceste informații prin conversații informale cu colegii dvs. de muncă, verificarea registrelor publice și a rapoartelor din mass-media. În caz contrar, s-ar putea să vă pierdeți timpul cerând ceva ce angajatorul dumneavoastră s-ar putea să nu poată efectua, chiar dacă ar dori să o facă.

3. Luați în considerare calendarul

O negociere de succes nu are nevoie doar de timp. De asemenea, are nevoie să fii suficient de inteligent pentru a cunoaște cel mai bun moment pentru a iniția această mișcare. De exemplu, mulți angajați solicită de obicei o mărire de salariu după ce li se schimbă titlurile sau posturile sau după evaluarea performanțelor. Așteptarea până când evaluarea performanțelor se încheie poate fi un moment nepotrivit. De ce? Pentru că, până atunci, angajatorul a decis probabil creșterea pe care dorește să o acorde întregii echipe.

Abordarea lor în acest moment vă reduce puterea de negociere. Este prudent să îi cereți șefului dvs. o mărire de salariu cu cel puțin trei luni înainte de evaluare, deoarece compania este probabil pe cale să stabilească bugetul.

De asemenea, este prudent să alegeți ziua potrivită din săptămână pentru a ridica problema dumneavoastră. Dacă vă abordați șeful luni, nu veți obține prea multe rezultate din cauza depresiei de luni. De asemenea, vineri este un moment de grabă, deoarece se apropie weekendul. Așadar, ar trebui să vă abordați managerul miercuri sau joi.

În ceea ce privește momentul zilei, nu mergeți dimineața devreme, înainte de 10 sau 11 a.m., deoarece șefii nu vor avea timp bun pentru dvs. Rezervarea întâlnirii între 10 și 11 a.m. este ideală, deoarece aceștia au băut deja cafeaua de dimineață și nu sunt la fel de obosiți cum ar fi dacă i-ai aborda la prânz sau după prânz.

4. Începeți cu întrebările potrivite

Ar trebui să vă abordați angajatorul cu întrebările potrivite care reflectă nevoile acestuia. Întrebările tale ar trebui să caute să înțeleagă preferințele, prioritățile, nevoile și dorințele actuale ale șefului tău. În acest fel, veți fi mai bine poziționat pentru a înțelege unde se află și de unde vine cealaltă parte. Această abordare vă asigură că puteți face față oricărui răspuns pe care l-ar putea da, chiar dacă este un nu, deoarece lucrurile au fost clare de la început.

5. Dați o cifră

De asemenea, ar trebui să aveți cifrele la îndemână înainte de a vă apropia de masă. Determinați suma pe care o doriți și măriți-o cu cel puțin 30% pentru a permite celeilalte părți spațiu de negociere. În caz contrar, oferirea unui simplu interval ar putea lucra împotriva ta și să te facă să lași bani pe masă.

6. Personalizați-vă strategia pentru angajatorul dvs.

Pentru a avea o bază solidă în procesul de negociere, ar trebui să vă adaptați strategia de negociere la angajatorul dumneavoastră. Strategia dvs. trebuie să se alinieze calităților și așteptărilor companiei. De exemplu, firmele mari și bine stabilite măsoară de obicei lucrătorii pe baza categoriilor lor de locuri de muncă bine definite și stabilesc intervale de salarii.

7. Faceți o ofertă de nerefuzat

Negocierea pentru un salariu mai mare este legată de încadrarea corectă a ofertei dumneavoastră. Dacă șeful flutură un anumit interval de ofertă, ar trebui să fiți pregătit să îl contracarați cu o declarație care ar putea înclina discuția în favoarea dumneavoastră. Să presupunem că angajatorul sugerează un interval cuprins între 90.000 și 100.000 de euro, dar următorul interval pare realizabil.

În loc să spuneți că meritați 100.000 de euro, îi puteți spune cu amabilitate că știți profesioniști ca dumneavoastră care câștigă între 100.000 și 110.000 de euro. Rețineți că această afirmație nu cere nimic. Cu toate acestea, ea influențează semnificativ prima ofertă în favoarea ta.

8. Gestionarea unui refuz

Acum, ajungem la unul dintre cele mai temute răspunsuri într-o negociere - un NU. Deci, ce se întâmplă dacă nu reușiți să ieșiți din discuție? Ar trebui să vă pregătiți pentru această parte fără a părăsi masa de negocieri simțindu-vă învins, înșelat sau refuzat.

Dacă angajatorul nu vă aprobă cererea, cel puțin pentru moment, puteți negocia pentru alte lucruri care vă pot aduce mai mulți bani sau timp pe masă pentru a vă ajuta să câștigați mai mult. De exemplu, puteți încerca să negociați pentru mai multe ore de lucru dacă compania plătește ore suplimentare. În acest fel, puteți câștiga mai mult decât câștigați acum.

În plus, puteți cere să lucrați de la distanță și cu un program mai flexibil, dacă este posibil. Cu aceste opțiuni, puteți obține o activitate secundară și puteți câștiga mai mult fără să vă întrerupeți activitatea obișnuită cu angajatorul principal. În acest fel, puteți lăsa timpul de negociere cu ceva ce puteți folosi pentru a vă crește veniturile.

Lovitură de adio

Negocierea pentru o creștere salarială este un joc interesant care necesită o pregătire adecvată și tact. Dacă îl abordați cu atenție, nu veți pleca niciodată de la masa negocierilor cu mâna goală. Sfaturile pe care le-am împărtășit ar trebui să vă ascută abilitățile de negociere pentru a vă oferi mai multe câștiguri care să vă facă viața financiară să progreseze. Mergeți mai departe și folosiți aceste pepite pentru a obține ceea ce meritați.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus