Vineri,
02.06.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Forţele Navale: Mină marină din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, distrusă de scafandri

Forţele Navale: Mină marină din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, distrusă de scafandri

Scafandrii Forţelor Navale Române au distrus o mină marină din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pe care au descoperit-o la o distanţă de aproximativ 8 mile marine de ţărm, într-un raion maritim din zona Tuzla. Mina marină a fost găsită în timpul activităţilor de scufundare planificate în cadrul Exerciţiului multinaţional "Eurasian Partnership Mine Counter Measures Dive 22" (EP MCM Dive), transmite Agerpres.

Exerciţiul EP MCM Dive este condus de Centrul 39 Scafandri şi se desfăşoară, în perioada 1-5 august, în raioane maritime din largul ţărmului României de la Marea Neagră. La acesta participă 240 de militari români şi aproximativ 60 de militari străini din Azerbaidjan, Bulgaria, Franţa, Statele Unite ale Americii şi Turcia, arată un comunicat al Forţelor Navale transmis joi.

Marina Militară Română a amplasat, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, zeci de mine marine într-un raion din apropierea ţărmului românesc, cuprins între Tuzla şi Midia, pentru apărarea oraşului Constanţa de navele militare sovietice. După încheierea războiului, cele mai multe dintre aceste mine marine au fost dragate de către navele militare româneşti şi au fost distruse, iar altele au rămas pe fundul mării şi au fost cartografiate, fiind denumite de marinari "minele din barajul istoric".

În ultimii ani, acestea au fost neutralizate şi distruse, prin explozii controlate de la distanţă, în timpul exerciţiilor şi antrenamentelor, de către scafandri de mare adâncime şi scafandri de luptă EOD (specializaţi în lucrul cu dispozitive explozive). Activităţile de instruire, desfăşurate în raioanele maritime în care se află minele din barajul istoric, contribuie la dezvoltarea deprinderilor scafandrilor militari români în lupta contra minelor, prin aplicarea procedurilor operaţionale pentru situaţii reale. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 571

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Nik

Acum 10 luni

DE UNDE ERA DIN AL DOILEA RAZBOI DUPA APROAPE 80 DE ANI! NU VEDETI CA SUNT CARACTERE SLAVE PE EA? SAU RUSEASCA SAU UCRAINEANA!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus