Luni,
03.10.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

Imagini filmate cu drona de salvamontiștii sibieni sunt analizate pentru găsirea unei persoane dispărute în munți

Imagini filmate cu drona de salvamontiștii sibieni sunt analizate pentru găsirea unei persoane dispărute în munți

În acest moment Centrul Național de analiză date Salvamont-Vodafone a fost activat pentru a analiza imaginile capturate de dronele folosite de către salvamontiștii sibieni, anunță cei de la Salvamont România.  Salvatorii montani au fost solicitați ca resursă de sprijin de către Inspectoratul Județean de Politie Sibiu într-o acțiune de căutare a unei persoane dispărută într-o zonă extra montană.

Specialiștii Salvamont care operează în Centrul Național de Analiză Date, vor prelua și vor procesa imaginile  transmise din Sibiu într-un program bazat pe înaltă tehnologie și inteligență artificială, program ce permite analiza a sute de fotograme în câteva minute și oferă salvatorilor informații importante pentru acțiunea de căutare.

drona salvamont

Centrul național de analiză a datelor Salvamont Vodafone a fost inaugurat în 8 aprilie la Târgu Jiu , este operat de specialiști din cadrul Serviciului Public Salvamont al Consiliului Județean Gorj și este unic în Europa prin acoperirea națională pe care o asigura în analiza de fotograme.

Programul a fost implementat de Salvamont și Vodafone România în colaborare cu Consiliul Județean Gorj și Serviciul Salvamont Gorj.

coordonate drona analizatedrona salvamont

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus