Luni,
03.10.2022
Innorat
Acum
10°C

Elevii de la Economic și Pedagogic vor începe școala cu 13 noi săli de clasă: șantierul se termină mai repede

Elevii de la Economic și Pedagogic vor începe școala cu 13 noi săli de clasă: șantierul se termină mai repede

Reprezentanții Primăriei Sibiu anunță că lucrările de amenajare a unor spații neutilizate în noi săli de clasă vor fi încheiate mai repede decât era estimat. Noile săli de clasă vor fi împărțite între Colegiul Economic și cel Pedagogic.

Contractul semnat cu My Troy SRL din Sibiu vizează reabilitarea și reamenajarea unui corp de clădire aflat pe Aleea Buia a fost semnat la începutul lunii noiembrie a anului trecut, cu termen de finalizare 12 luni. Reprezentanții administrației locale anunță că lucrările vor fi astfel finalizate, încât în noul an școlar noile săli de clasă să fie utilizabile: până în 5 septembrie se vor încheia lucrările care țin de sălile de clase, holuri, scări și grupuri sanitare. ”După această dată se va lucra la detaliile care nu vor împiedica desfășurarea orelor de curs, cum ar fi lucrări la camera centralei termice sau realizarea trotuarul de gardă de lângă clădire”, se arată într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului.

“Un spațiu neutilizat al Colegiului va oferi în urma acestor lucrări săli de clasă suplimentare atât elevilor acestei unități de învățământ, cât și unor clase de la Colegiul Pedagogic Andrei Șaguna din apropiere. Cu toate că termenul contractual este mijlocul lui octombrie, constructorul s-a angajat să încheie modernizarea sălilor de clasă și a coridoarelor până la începutul lui septembrie, pentru ca elevii să poată începe anul bucurându-se și de acest spațiu nou amenajat”, transmite Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, conform aceluiași comunicat.

13 noi săli de clasă

Parterul clădirii în discuție a fost modernizat în cadrul unui alt contract. După finalizarea lucrărilor, primul etaj va fi utilizat de elevii Colegiului Economic, iar în sălile de clasă de la etajele doi și trei vor intra elevii Colegiului Pedagogic, al cărui sediu este în apropiere.

Semnat cu o valoare inițială de trei milioane de lei, contractul a ajuns la patru milioane de lei, rezultă din comunicatul remis cititorilor Turnul Sfatului. ”A presupus lucrări ample printre care s-au numărat recompartimentări, înlocuirea tâmplăriei, termoizolarea pereților, modernizarea rețelelor electrice, sanitare și termice, refacerea finisajelor exteriorului clădirii, securizarea anti incendiu, crearea de rampe de acces și grupuri sanitare destinate persoanelor cu dizabilități”.

Rezultatul acestei investiții

Sursa: comunicat Primăria Sibiu

13 săli noi de clasă

O cancelarie pentru profesori

Cameră IT și pentru servere

Grupuri sanitare și diverse spații pentru depozitare

Citește și Se deschide al doilea șantier în aceeași școală: Economicul își modernizează o clădire

În curte, un șantier este blocat de doi ani

În curtea Colegiului Economic în discuție de doi ani este blocat un alt șantier, cel de amenajare a unui nou Liceu de Artă. Contractul inițial, semnat cu Construcții SA, a fost încheiat la termen în aprilie 2020, avansul lucrărilor fiind în jurul a zece procente.

Între timp, Primăria a angajat un nou construct – sibienii de la Con-A -, dar lucrările nu au început din cauza unui proces în cadrul căruia reprezentanții administrației locale au decis să ajungă la o înțelegere cu cei de la Construcții SA. Citește mai multe pe acest subiect aici: Epopeea Liceului de Artă: sibienii, puși să plătească încă o jumătate de milion de euro, înainte de eventuala reluare a lucrărilor

Sursa fotografiilor: Primăria Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Sibian

Acum 1 lună

Poftim? Incep cu 13 clase noi! Oare femeia asta pe ce lume traieste ? De fapt ii obliga pe elevii de la Pedagogic sa se mute in spatiul Liceului Economic ca vor sau nu pe motiv ca nu se vor mai plati containere, costa prea mult! In ceea ce priveste termenul de finalizare? Care este motivul de mandrie? Scoala incepe pe 5 seotembrie, nu? Pana atunci clasele trebuiau sa fie finalizate! Cum incep copiii scoala printre moloz si lucrari? Incredibil cum ineficienta , lipsa de viziune si eu as adauga si prostia sunt prezentate ca mari realizari!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus