Vineri,
26.04.2024
Parțial Noros
Acum
6°C

Needitat: Oastea Domnului, în centrul Sibiului

Needitat: Oastea Domnului, în centrul Sibiului

Zeci de tineri din Oastea Domnului o mișcare din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, înființată în anul 1923, la inițiativa preotului ardelean Iosif Trifa, au mărșăluit pe străzile orașului cântând cântece religioase.

Mișcarea a fost declarată ilegală de regimul comunist, însă în 1990 „Oastea Domnului” a fost reabilitată de statul român și de Sinodul Bisericii Ortodoxe, care a ridicat caterisirea lui Iosif Trifa.

În zilele noastre, Oastea Domnului are sediul administrativ la Sibiu, unde dispune de editură, librărie și tipografie proprie.

Oastea Domnului este condusă de un "Sfat Frățesc" Operativ din care fac parte aproximativ 30 de membri, reprezentanți ai zonelor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Cristian Sibian

Acum 1 an

Un semn de normalitate.Cata inchisoare au facut profesorii lor pt un ideal,un Crez.....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Petruta

Acum 1 an

Da, este o normalitate sa umble pe strazi cantand cantece religioase. Daca ar fi musulmani, ati mai crede ca este o normalitate? Ca si ei au fost destul de prigoniti de catre crestini... Atata timp cat nu ne inflamam daca orice cult religios face treaba asta, este o normaliltate.
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Ficțiune media.
Raspunde

Cristian Sibian

Acum 1 an

Normalitatea vine din ce si cat gandesc.Si aplica.Si au suferit pt asta.Apoi o procesiune poate incununeaza o normalitate,nu normalitatea este un mars religios asa cum insinuati...Respect orice cult cu buna cuviinta si chiar ateii,am colegi destui.Si decat sa vad cine stie ce aratari multicolore in fundul gol sau in tu-tu prefer Oastea Domnului.
Raspunde

Petruta

Acum 1 an

Normalitate va fi când nimeni nu va mai avea motive sa marșeze...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus