Marţi,
04.10.2022
Parțial Noros
Acum
12°C

Nouă animale depistate cu pestă porcină, la Cârţişoara

Nouă animale depistate cu pestă porcină, la Cârţişoara

Nouă porci au fost omorâţi într-o exploataţie din localitatea Cârţişoara, după ce au fost diagnosticaţi cu pestă porcină, fiind luată această măsură pentru a împiedica răspândirea focarului, a anunţat vineri, Prefectura Sibiu.

"Vă informăm că în data de 10 august, pe raza judeţului Sibiu a fost identificat un focar de pestă porcină africană în localitatea Cârţişoara. Ca urmare a confirmării acestui focar a avut loc şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu. (...) S-a decis uciderea suinelor existente în exploataţie, în număr de 9 capete tineret porcin, prin metoda 'ucidere prin asomare cu pistol cu glonţ captiv şi decerebrare prin spinalizare', acţiune efectuată în dimineaţa zilei de 11 august, în vederea limitării răspândirii bolii. Neutralizarea cadavrelor rezultate din controlul bolii se va realiza prin ecarisare alternativă, îngropare în situ, pe raza localităţii Cârţişoara", se precizează în comunicatul Prefecturii Sibiu, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, s-a stabilit o zonă de protecţie în jurul focarului din Cârţişoara, cu o rază de trei kilometri şi o zonă de supraveghere pe o rază de zece kilometri în jurul focarului de pestă porcină.

foto depositphotos.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus