Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Actualizare: David Popovici s-a retras din finala de 400 m liber la Campionatele Europene de Natație. Explicațiile antrenorului

Actualizare: David Popovici s-a retras din finala de 400 m liber la Campionatele Europene de Natație. Explicațiile antrenorului
Actualizare: Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de natație seniori de la Roma.
 
Federația Română de Natație a transmis un comunicat de presă prin care informează retragerea sportivului din finala de 400 m liber. Conform acestuia, programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare care l-ar fi avut în finală și dorința de a pregăti cât mai bine participărea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiție foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii.
 
“Obiectivul a fost să ne verificăm la un Campionat European de seniori în proba de 400 de metri liber, o probă importantă în primul rând pentru pregătirea celorlalte două, unde rezultatele au fost cu adevărat strălucitoare, dar care a venit și cu oboseală. Pentru noi e la fel de importantă și competiția din Peru, unde ne dorim rezultate bune”, a declarat antrenorul Adrian Rădulescu.

David Popovici vă mulțumește pentru sprijinul necondiționat de care a avut parte pe toată durata competiției de la Roma și vă așteaptă mesajele de încurajare și la următoarele întreceri.

 

Știre inițială: Înotătorul român David Popovici s-a calificat, miercuri, în finala probei de 400 m liber, din cadrul Campionatelor Europene de nataţie de la Roma, cu al patrulea cel mai bun timp din serii (3min47sec99/100), scrie Agerpres.

Popovici, 17 ani, campion european la 100 şi 200 m liber, va concura miercuri (19:53, ora României) în finala de la 400 m liber.

Principalii rivali ai românului în finală se anunţă germanii Henning Muehlleitner (3min46sec79/100), respectiv Lukas Maertens (3min47sec38/100), care au obţinut cei mai buni timpi în serii.

Popovici, dublu campion mondial la 100 şi 200 m liber, a cucerit până acum două medalii de aur pentru delegaţia României la Europenele de la Roma.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 an

Păcat, s-a înecat ca romanul la mal.
Raspunde

Cârțan Ion

Acum 1 an

Om serios, cum a si demonstrat, s-a gandit la tara lui. Ciuca pentru o poza era in stare sa ii mai dea inca un cadou de un milion de euro, intram in default ca tara.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus