Sâmbătă,
24.02.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

VIDEO Pro Infrastructură: alte câteva luni de blocaje între Șelimbăr și Tălmaciu, în decembrie se deschide autostrada

VIDEO Pro Infrastructură: alte câteva luni de blocaje între Șelimbăr și Tălmaciu, în decembrie se deschide autostrada

Reprezentanții celei mai cunoscute asociații civice de monitorizare a lucrărilor de infrastructură apreciază că singurii kilometri de autostradă care vor fi deschiși circulației anul acesta sunt cei dintre Șelimbăr și Boița, din județul Sibiu. Până la deschiderea estimată pentru decembrie vor continua cozile de pe drumul național tocmai lărgit la patru benzi pe alocuri.

Asociația Pro Infrastructură a anunțat că autostrada care leagă centura ocolitoare a Sibiului de comuna de la intrarea pe Valea Oltului va fi deschisă anul acesta, cel mai probabil. Este vorba de primul lot de 13,7 km din prima secțiune a autostrăzii Sibiu – Pitești, secțiune cu o lungime de 14,15 km (chestiune relativ complicată: prima secțiune a autostrăzii Sibiu – Pitești, inclusiv ”restul” de 0,98 km, va fi, de fapt, finalizată o dată cu secțiunea a doua, cu o lungime de peste 31 de km și care se află în faza de proiectare, detalii aici).

”Sibiu-Boița probabil va fi deschisă în decembrie. Șoferii mai au câteva luni de așteptare ca să scape de blocajele din zona Tălmaciu-Șelimbăr. Deși termenul contractual de finalizare este aprilie 2023, adică trei ani de la ordinul de începere aferent lucrărilor emis în 30 martie 2020, cei de la Porr au ajuns la un stadiu fizic de aproape 80% și au toate șansele să inaugureze lotul în decembrie”, scriu reprezentanții asociației pe pagina lor de Facebook.

Cei de la Pro Infrastructură sunt de părere că austriecii de la Porr Construct ar putea deschide circulația chiar din toamna acestui an. ”Ba mai mult, dacă accelerează în perioada de toamnă, pot fi gata cu deschiderea la sfârșit de noiembrie, însă probabil își vor calcula pașii pentru decembrie, înainte de închiderea sezonului, la adăpostul termenului-limită din contract.

”Cei 13,17 km dintre Sibiu (Șelimbăr) și Boița sunt singurii kilometri de autostradă care vor fi dați în trafic în acest an. Alături de ei, pe 21 aprilie și 28 iulie, s-au inaugurat cei aproape 40 de kilometri de pe DEx12 Balș-Slatina, primele loturi de drum expres veritabil din România. Atât pentru 2022”, anunț Asociația Pro Infrastructură

Din 2017

Contractul de proiectare și execuție a acestui prim lot al autostrăzii Sibiu – Pitești a fost semnat în aprilie 2019 între Compania națională de administrare a infrastructurii rutiere și Porr Construct SRL, pentru suma inițială de 612,6 milioane de lei, fără TVA. Firma austriacă a fost desemnată câștigătoare a acestui contract în urma unei proceduri de achiziție lansată încă din luna iulie a anului 2017. Întârzierile s-au datorat faptului că CNAIR nu a reușit să finalizeze la timp studiul de fezabilitate și, mai apoi, să obțină avizul de mediu pentru viitorul drum rutier de mare viteză.

Cei de la Porr Construct au finalizat mai repede decât cele 12 luni alocate proiectarea, prin urmare execuția noii autostrăzi a început din toamna anului 2019.

Citește și ”Autostrada Sibiu-Pitești e toată în lucru”. Construcția întregii autostrăzi s-ar putea încheia peste 5 ani

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Sib ian

Acum 1 an

Mult succes ca tare mult vrem sa o avem. Rugam sa fie de calitate cum se poate si la altii.
Raspunde

Iuliu

Acum 1 an

Poate sa imi explice cineva de ce pe autostrada Sibiu - Sebes racordarile podurilor se simt "ca la San Francisco"? Asa e normal?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus