Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Scandal cu furci, topoare și lemne, în satul Netuș. Polițiștii, atacați cu pietre, au tras focuri de avertisment

Scandal cu furci, topoare și lemne, în satul Netuș. Polițiștii, atacați cu pietre, au tras focuri de avertisment

Un scandal de amploare care s-a petrecut aseară în satul Netuș din comuna Iacobeni a fost aplanat de polițiști cu ajutorul focurilor de avertisment.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 19. Poliția a fost anunțată prin apel la 112 cu privire la faptul că în fața casei unui bărbat, aproximativ 10-15 persoane cu furci, topoare și lemne au spart geamul portierei mașinii localnicului și i-au lovit de mai multe ori autoturismul. De asemenea, trei dintre agresori erau în curtea casei bărbatului, când au ajuns autoritățile.

„În acest context, s-au solicitat forțe suplimentare în sprijin, respectiv o grupă a Serviciului pentru Acțiuni Speciale și forțe ale I.J.J. Sibiu”, transmit autoritățile.

Agresorii au fugit când au văzut poliția

La vederea forțelor de ordine, persoanele implicate în scandal au fugit, însă, în momentul patrulării în localitatea Netuș pentru identificarea participanților la conflict, polițiștii l-au recunoscut pe unul dintre agresori. Întrucât acesta a refuzat legitimarea, a fost imobilizat de către polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, moment în care au apărut mai multe persoane, care s-au coalizat împotriva acestora și au început să arunce cu pietre înspre forțele de ordine, adresându-le totodată, injurii și amenințări.

„Pentru descurajarea acestora, restabilirea ordinii și liniștii publice, preîntâmpinarea altor evenimente negative și luarea măsurilor legale, au fost trase câte 2 focuri de avertisment în plan vertical de către cei doi polițiști din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Agnita. În urma intervenției, scandalul a fost aplanat, fără a fi înregistrate victime sau prejudicii materiale”, arată reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere, amenințare și violare de domiciliu, urmând a fi identificate toate persoanele care au participat la acest conflict. Totodată, în ceea ce privește injuriile și amenințările adresate forțelor de poliție, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Agnita cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj prin amenințare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus